Perşembe, Nisan 18, 2024

Realme, 100/200W’lık UltraDart Şarj Teknolojisini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Shenzhen merkezli akıllı telefon üreticisi Realme, UltraDart adındaki yeni nesil şarj teknolojisini resmi olarak duyurdu. 100W ile 200W arasında değişen hızları mümkün kılacak olan bu yeni nesil şarj mimarisinin ilk kez kullanılacağı akıllı telefon Realme GT Neo3 olacak ve 150W şarj hızına sahip olacak.

18W ve 65W hızındaki Dart teknolojisini kullanan mevcut akıllı telefonların en iyileri 35 dakikada tamamen şarj edebiliyorken, UltraDart teknolojisi, pil güvenliğini sağlamak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak adına daha fazla özellik eklerken daha da hızlı ilerleme sağlamasını hedefliyor.

Sıcaklık Yönetim Algoritması ile tanışın

ultradart şarj teknolojisi mimarisi
Realme, 100/200W'lık UltraDart Şarj Teknolojisini Duyurdu! 2

Bu teknoloji de amaç, sadece beş dakika gibi kısa bir süre içerisinde yüzde 0’dan yüzde 50’ye şarj edebilmek. Realme bu rakamlara ulaşabilmek adına akımı artırmak için birden fazla takviye şarj pompası kullanıyor.

Sıcaklık Yönetim Algoritması sayesinde, kullanıcı akıllı telefonu şarj halindeyken zorlu bir oyun oynuyorsa veya uzun süreli bir video oynatıyorken yonga setini aynı anda zorluyor olsa bile cihaz şarj olurken pil sıcaklığı 43°C’nin (110°F) altında kalacak.

Uzun vadede, yüksek kaliteli lityum piller, Ultra Pil Koruma Sistemi sayesinde 1000’den fazla tam şarj döngüsünden sonra kapasitelerinin yüzde 80’nini koruyor olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler