Cumartesi, Nisan 20, 2024

Realme 6 ve 6 Pro Tanıtıldı: 200 Doların Altında Harika Bir Telefon

Paylaş

silkroad gaminggentr

90Hz yenileme hızına sahip ekran fakat Realme 5’ten daha pahalı bir seçim

Realme beyciğim geçtiğimiz hafta X50 Pro 5G olarak isimlendirdiği amiral gemisini Hindistan pazarı için Realme 6 ve 6 Pro varyantları olarak hazırladı. Telefonlar şirketin düşük fiyatları ile yüksek kaliteli özellikler sunmaya devam ettiğini bizlere yeniden gösteriyor.

Abinin (Realme 6 Pro), 6,6 inç 90Hz yenileme hızına sahip 1080p 20:9 ekranı bulunuyor. Realme panel türünü henüz belirtmiş değil. Cihazın ekranı konusunda parmak izi sensörünün ekran içine gömülü olduğu bir LCD olduğu tahmin ediliyor.

Pro olmayan modelin ekranı, 0.1 inçlik bir ekran küçülmenin ötesinde aynı özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz, ancak tuhaf bir şekilde parmak izi sensörünün abisi 6 Pro modelinin 0,29 saniye açılışına göre 0,38 saniyede daha hızlı olduğu söyleniliyor.

Abinin ve kardeşinde arka kamera teknolojilerinde 64 megapiksel birincil sensörler, 8 megapiksellik daha fazla geniş açı ve 2 megapiksellik makro kameralar gibi dörtlü kamera kurulumu yer alıyor.

Bunun ile birlikte 6 Pro modelinde 12 megapiksellik telefoto kamera yer alıyorken normal modelde yani Realme 6 modelinde 2 megapiksel tek renkli (siyah ve beyaz) sensör yer alıyor. X50 Pro gibi, 6 Pro’da ekranın çift geniş delikli çentiğinde 8 megapiksellik daha fazla geniş açıya sahip özçekim kamerası yer alıyor.

Satın alma seçenekleri

6 Pro’da Qualcomm Snapdragon 720G işlemci ve 6 Pro’da MediaTek Helio G90T bulunuyor. 6 Pro 6 veya 8GB RAM’e ve 6 Pro 4, 6 veya 8GB’a sahip. 6 Pro’daki depolama 256 GB’a kadar çıkarken, 6 maksimum 128GB’a kadar çıkıyor. Her iki telefonda da 30W VOOC 4.0 hızlı şarjlı 4.300mAh pil bulunuyor.

Renk seçenekleri

Realme markasını bilenler bilir, kendisi alışılmadık gradyan arka yüzeyler ile tanınır ve 6 serisi bu geleneği devam ettirmekte. 6 Pro, yıldırımdan esinlenen mavi renk, kırmızı ve turuncu renk seçenekleri ile gelirken, dizel olan sürüm 6 ise kuyruklu yıldız beyazı olarak isimlendirilen acayip bir renk ve mavi renk seçenekleri ile mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler