Cuma, Nisan 26, 2024

Realme X’in Lansman Tarihi Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’in önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Oppo’nun bir alt markası olarak yoluna devam eden Realme’nin yeni modeli Realme X’in ne zaman tanıtılacağı belli oldu.

15 Mayıs tarihinde Çin’in başkenti olan Pekin’de  düzenlenecek olan lansman ile beraber tanıtılacak olan cihaz, çentiksiz bir tasarıma ve açılıp kapanabilir bir mekanizmaya sahip ön kamera ile beraber gelecek gibi gözüküyor.

Realme’nin bu yeni modeli Realme X, 6.5 inç büyüklüğünde FULL HD+ çözünürlüğünde AMOLED bir ekran ile beraber gelecek. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 730 yonga setinden alacağı konuşulsa da, bazı raporlarda akıllı telefonun Snapdragon 855 yonga seti ile geleceği iddia ediliyor. 

6 / 8GB RAM kapasitesi ve 64 / 128GB dahili depolama alanı ile karşımıza çıkacak olan Realme X, üç farklı seçenek ile satışa sunulacak.

Kamera kısmına bakıldığında ise arka tarafında 48MP + 5MP çözünürlüğünde çift kamera kurulumu ile gelecek ancak açılıp kapanabilir bir mekanizmaya sahip bu ön kameranın nasıl bir çözünürlüğe sahip olacağı henüz bilinmiyor. 

Kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi üzerine kurulu Color OS 6 arayüzü ile beraber çıkacak akıllı telefon, hızlı şarj destekleyen 3.680mAh kapasiteli bir bataryadan gücünü çekecek.

gsmarena 004

Fiyat etiketine bakacak olursak 6/ 64GB depolama alanına sahip modelin 237 dolar, 6 / 128GB dahili depolama alanına sahip versiyonun 265 dolar ve üçüncü model olan 8 / 128GB depolama kapasitesine sahip cihazın ise 297 dolar fiyat etiketi ile beraber Çin’de satışa sunulması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler