Cuma, Haziran 28, 2024

Redmi Note 12 Turbo Tanıtıldı! Orta Segmentin Yeni Kralı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Redmi, uzun süredir sızıntılarını görmeye alıştığımız telefonunu sonunda duyurdu. Markanın yeni akıllı telefon modeli Redmi Note 12 Turbo oldu. Bölgelere göre isimlendirmesinde farklılıklar olabileceği söylenen akıllı telefon için açıklanan özellikler, çok yabancı değil. Sızıntılarda gördüğümüz özellikler doğrulandı desek yeridir.

Aynı şeyi telefonun tasarımı için de söylememiz mümkün. Gelin özelliklerin üzerinden bir kez daha geçelim ve marka bu kez neler sunmuş bir bakalım.

Redmi Note 12 Turbo Özellikleri ve Fiyatı

Söz konusu akıllı telefon modelinde sunulan tasarımdan söz ederek işe başlamak istiyorum. Telefon arka kısımda sızıntılarda da yer aldığı gibi geniş çift kamera alanıyla beraber geliyor. Bu iki kamera için ek alana yer verilmemiş. Hemen yanda ise ek bir sensör daha olduğunu görüyoruz.

Zaten daha önce sızan posterlerde de benzer tasarım yapısını görmüştük. Ön kısma geçtiğimiz zaman ise ekran üzerinde tek bir kamera kurulumunun yer aldığını görüyoruz.

Redmi Note 12 Turbo

Gelelim teknik özellikler bölümünde telefonda neler sunulduğu kısmına. Teknik özellikler açısından bakacak olursak Redmi Note 12 Turbo, 6.67 inçlik bir ekranla geliyor. %100 DCI-P3 renk gamı sunan ekran OLED panele sahip ve 120 Hz yenileme hızıyla beraber geliyor.

Burada HDR10+ desteğinin sunulduğunu ve aynı zamanda ekranın 1.000 nit parlaklık seviyesine kadar çıkabildiğini de ekleyelim.

Ekranı bir kenara bıraktığımız zaman Redmi Note 12 Turbo, işlemci kısmında ise Snapdragon 7+ Gen 2 işlemciyle beraber geliyor.

Redmi Note 12 Turbo

Orta segmentin yeni amiral gemisi işlemcisinin yanında RAM kısmında ise 16 GB RAM bellek kullanılıyor. RAM kısmında tür olarak tercihin LPDDR5x olduğunu da ekleyelim.

Depolama alanı için ise bu yüksek RAM miktarına eşlik edecek 1 TB depolama alanını görüyoruz. Ayrıca depolama alanının UFS 3.1 olduğunu da eklemiş olalım.

Son olarak yeni akıllı telefonda yer alan kameralar konusundan da konuşalım. Redmi Note 12 Turbo, ana kamera kısmında OIS desteği olan 64 MP lens ile geliyor. İkinci kamera ise 8 MP ultra geniş açılı lens. Son kameranın ise 2 MP değerinde makro çekim kamerası olduğunu da ekleyelim.

Redmi Note 12 Turbo

Son olarak ön kısımda yer alan kameranın da 16 MP değerinde olduğunu ekleyelim. Tüm bu özelliklerle beraber Redmi Note 12 Turbo akıllı telefon modeli 290 dolarlık giriş fiyatı ile satışa sunulacak. En tepe modelde 16 GB RAM var ve bu modelin fiyatı da 377 dolar seviyesinde.

Teknik Özellikler Özet

  • Ekran: 6.67 inçlik FHD+ OLED ekran, %100 DCI-P3, 120 Hz yenileme hızı
  • İşlemci: Snapdragon 7+ Gen 2
  • RAM: 16 GB / 12 GB / 8 GB
  • Depolama: 256 GB / 512 GB / 1 TB
  • Kamera: 64 MP OIS destekli ana kamera + 8 MP ultra geniş lens + 2 MP makro çekim kamerası + 16 MP ön kamera
  • Arayüz: MIUI 14 ile Android 13
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler