Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Redmi Note 13R Pro Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uygun fiyatlı akıllı telefon arayanlar için Xiaomi’nin yeni bir alternatif modeli var. Redmi Note 13R Pro adıyla duyurulan yeni seri hem özellikleri hem de fiyatıyla dikkat çekecek. Sözü hiç uzatmadan markanın yeni temsilcisi için açıklanan özelliklere geçelim.

Teknik özelliklerine göre nispeten uygun fiyatlı olan akıllı telefonun tasarımı da dikkat çekici. Detaylara geçelim ve özelliklere bir bakalım.

Redmi Note 13R Pro Nasıl Bir Akıllı Telefon?

Xiaomi bu akıllı telefon modelinde geniş arka kameralarıyla dikkat çekiyor. Üst üste sıralanmış olan çift lens bir hayli geniş ve bir hayli dışa çıkık duruyor. Kameranın yanında yer alan kamera alanında ise flaş ışığının yer aldığını eklemek gerekiyor. Bu kamera alanının üzerinde Redmi yazısının yer alması da tasarım için güzel bir hareket olmuş.

Düz çerçevelerin dikkat çektiği Redmi Note 13R Pro modelinde ön kısımda ise ekran üzerinde tek bir kamera kullanıldığı eklemiş olalım. İnce çerçeve alanıyla beraber akıllı telefonun tasarım açısından da ilham verici bir yapıda olduğunu söylemek lazım.

Redmi Note 13R Pro

Telefonun teknik özellikleri kısmına geldiğimiz zaman ise MediaTek Dimensity 6080 işlemcisinin kullanıldığını görüyoruz. Amiral gemisi seviyesinde olmasa da orta halli bir işlemci olarak karşımıza çıkan seri, 12 GB RAM ile destekleniyor. Burada depolama alanı kısmında ise 256 GB seçeneğinin olduğu açıklandı.

Gelelim ekran özelliklerine. Yeni seri 6.67 inçlik bir OLED ekran paneliyle beraber geliyor. 120 Hz yenileme hızının sunulduğu ekranda Full HD+ çözünürlük değeri var.

Son olarak Redmi Note 13R Pro modeli için kamera özelliklerinden de söz edelim. Telefonun arka kısmında 108 MP değerinde bir ana kamera sensörü bulunuyor. Aslında bakarsanız bu kamera sensörü başı çeken sensör. Buna ek olarak ikinci kamera kısmında ise 2 MP değerinde kamera karşımıza çıkıyor. Kameraların yapay zeka ile desteklenmesi de başka bir artı nokta.

Redmi Note 13R Pro

Redmi Note 13R Pro için Fiyat Nasıl?

İlk etapta Çin pazarında karşımıza çıkan yeni akıllı telefon 280 dolar gibi bir başlangıç fiyatı ile satılacak. Telefonun evrensel pazarda fiyatının ne olacağı ise net değil.

Teknik Özellikler Özet

  • Ekran Boyutu: 6.67 inç OLED 120 Hz yenileme hızı ve 1000 nit parlaklık
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 6080
  • RAM: 12 GB
  • Depolama Alanı: 256 GB
  • Kamera: 108 MP + 2 MP arka ve 16 MP değerinde ön kamera
  • Pil: 5000 mAh
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler