Cuma, Nisan 26, 2024

Riot Games LoL’e Sesli Chat Özelliğini Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Riot Games‘in geliştirmeleri halen League of Legends tarafında devam ederken, Tencent tarafından satın alınan firma değişik güncellemeler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Şimdi de League of Legends’a sesli chat özelliğinin geleceği gündeme düştü. Detaylar ve Riot Games‘in sesli chat açıklaması haberimizde.

“Takım Oyunu Ama Sesli Chat Özelliği Yok”

Geçtiğimiz haftalarda Riot Games‘in düzenlemiş olduğu Riot’a Sor etkinliğinde oyuncular geliştirici ekibe pek çok soru yöneltti. Bu sorulardan bir tanesi ise sesli chat üzerinde olduğu gibi, oyunun takım oyunu olmasına rağmen neden halen sesli chat özelliğinin getirilmediği soruldu. Ayrıca bu sistemin oyun içi konsantrasyona ve koordinasyonu sağlamak için önemli bir adım olacağına inanan oyuncular, bu soruyu Riot‘a yöneltti. Geliştiricilerin ise cevabı şu şekilde oldu: “Oyun içerisinde pek çok geliştirmeler yaparken ve adımları atarken oturup düşünüyoruz. Sesli chat özelliği geçmişten bugüne kadar aklımızda olan bir özellikti. Ancak sesli chat sisteminin negatif etkilerinden çekindiğimiz için henüz bu konu üzerinde yoğunlaşamamıştık”. dedi.

Riot-Games-Sesli-Chat
Riot Games Müjdeledi

Riot Games ekibinin korktuğu sesli chat sistemi üzerinde oyuncuların birbirlerine yöneltecekleri küfür, spam veya negatif konuşmalar bu konuda tehdit oluşturduğu gibi, takım içi oyuna ve takım koordinasyonuna kıyas ile daha ağır basıyor. Ancak Alpha sürecinde olan istemci güncellemesi ile birlikte sesli chat sisteminin geleceği sızdırıldı. Sesli chat gelince tekrardan istemci yenilenecek ve tüm oyun sesli chat üzerine yoğunlaşacak.

Şuan için genellikle oyuncular Skype ve Teamspeak üzerinden buluşarak oynuyorlar. Ancak Riot‘un çekingeleri ortadan hafif kalksa da, ilk etap için düzgün kullanıldığında faydalı olacağı düşünülen projenin detayları ilerleyen günlerde paylaşılacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. Abicim şimdimi düşündüler bunu yok skype açacaz arkadaş ekleyecez aboo bu seferde fps düştü bilmem ne bilmem ne … velhasıl zararın neresinden dönsen kardır yani çok iyi olur valla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler