Çarşamba, Nisan 24, 2024

Rolls-Royce Sürücüsüz Gemi Projesini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her ne kadar sürücüsüz otomobillere henüz alışmış olmasak da, bazı firmalar geleceğin yatırımlarını yapmaya devam ediyor. Ünlü otomobil markası Rolls-Royce, geliştirmiş olduğu sistem sayesinde sürücüsüz gemi projesini yapmak için kolları sıvadı. İşte ünlü İngiliz firmasının sürücüsüz gemi projesi ve detaylar haberimizde.

Sürücüsüz Gemi Nasıl Çalışacak ?

Dünya genelinde üretmiş olduğu lüks otomobiller ile adından çokça söz ettiren Rolls-Royce, geliştirmiş olduğu projesi ile birlikte denizcilik sektörüne adını yazdırmayı planlıyor. Şirketin üzerinde çalışmış olduğu proje sürücüsüz gemi olarak gündeme düştü. Uzaktan kontrol edilebilir olarak geliştirilen geminin rotasında diğer taşıtlar ile iletişime geçilebildiği gibi, masa başından kontrolü mümkün.

Rolls-Royce-Surucusuz-Gemi-2
Uzay üssünü andıran gemi kontrol merkezi mürettebattan ziyade gemi kontrolörü (kaptan) olmadan seyredilebiliyor. Anlık olarak alınan veriler merkez ofise iletildiği gibi, dünyanın neresinden olursa olsun uzaydan veriler anlık aktarılabiliyor. Kontrol odasında her şeyin dokunmatik ve hologram teknolojisi ile yürütüldüğü gibi, yayınlanan konsept videosunda geminin 2020 yılına kadar tamamen hazır hale getirilip, suya indirilmesi bekleniyor.

Açıkçası Rolls-Royce tarafından geliştirilen bu planın sürücüsüz otomobillerden çok farklı olduğunu söylememde fayda var. Zira firma arıza durumlarında nasıl parça değişeceği, korsan kişilere karşı nasıl bir hareket sergileyeceği gibi pek çok sorular havada uçuşmaya devam ediyor. Biz de sürücüsüz gemi projesinin detaylarını merak ediyoruz. Gelişmeler gelmeye devam ettikçe sizlerle paylaşmaya da devam edeceğiz. Rolls-Royce‘un geliştirmiş olduğu sürücüsüz gemi projesi hakkında detayları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Ortalıkta felaket bir işsizlik olacağı kesin ama şuda var işsizlik artarsa hırsızlık kapkaç da artar artık ülkeler çığırından çıkar ve robotlara karşı savaş başlar..

  2. Yıllardır gemilerde gps sistemi kullanan bilgisayarlı seyir sistemleri var. Rotayı çiziyorsun gemi gidiyor. Sadece gerekli durumlarda mudahele ediyorsun zaten. Tabi bu bahsettiğim sistem çok büyük ro-ro gemilerinde ve dev yolcu gemilerinde var. Ada vapurlarında değil hocam..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler