Cuma, Mart 29, 2024

RTX 3060 Kartındaki Madencilik Kilidi Kırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarında adeta savaş var. Savaşın bir kanadı madenciler bir kanadı oyuncular. Oyuncular adeta ekran kartı bulamazken, madenciler piyasada kart bırakmadı. Yeni RTX 3060 serisi bu tartışmaya son vermişti.

Çünkü bu seri oyunculara özel sunuldu. NVIDIA henüz kart çıkmadan bir açıklama yaparak hash gücünün sınırlandığını söylemişti. Böylece kart madenciler için mantıksız hale gelerek, oyunculara kaldı. Ama gelen haberler pek iyi değil.

RTX 3060 madencilik sınırı aşıldı

Yeni kartları eline geçiren geliştiriciler, kartlara konan bu madencilik sınırını aşan bir mod geliştirdiklerini duyurdu. I-Leak-VN isimli bir hesaptan paylaşılan görüntülerde de kartın madencilik sınırının aşıldığı görülüyor.

“Çin modu” olarak söylenen bir yöntem uygulanıyor ve bu da kartın madencilik performansını geri kazanmasını sağlıyor. Normalde sınırlandırma nedeniyle RTX 3060 serisindeki kazma gücü 20 MH/s seviyelerindeyken, geliştiricilerin bunu 50 MH/s seviyesine kadar çıkarabildikleri iddia ediliyor.

Çin modu adı verilen bu yöntemin karşısında NVIDIA nasıl bir adım atar göreceğiz. Olur da tüm bu iddialar doğruysa ve paylaşılan performans değerleri de gerçekse, bu seride de oyuncular sıkıntı çekebilir. Öyle ki madenciler piyasayı resmen ağlattı. Sistem dışı kart bulmak bir hayli zorlaştı. Dileriz NVIDIA buna da bir çözüm bulur da artık kartlar kendi amacı için kullanılmaya başlar.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler