Çarşamba, Nisan 24, 2024

Ryzen 6000 Serisi Gözüktü! Özellikleri Nasıl Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil işlemci pazarında yine hareketlilik var. 12.nesille beraber tam gözümüzü masaüstü modellerine ve Intel’e çevirmişken, Ryzen 6000 mobil serisi için yeni ipuçları gelmeye başladı.

AMD’nin yarışta kendisini göstereceği ve oyun bilgisayarlarını şahlandıracağı yeni model seri olması beklenen işlemciler, ilk defa prototip bir bilgisayar modeli içerisinde ortaya çıktı. Şimdilik kesin bir şey yok ama yeni sızıntılara göre nasıl bir işlemci ile tanışacağımıza bakalım.

Ryzen 6000 Özellikleri Neler Olacak?

Yeni mobil serinin ortaya çıkmasını sağlayan ASUS’un bir prototip dizüstü modeli oldu. Muhtemelen geliştirme çalışmaları devam eden ve model adının Zephyrus Duo 16 Gx650 olduğunu gördüğümüz laptop modelinin içerisinde AMD Ryzen 9 6900Hx serisinin yer aldığı gözüküyor.

Kaçırmayın: NVIDIA RTX 40 Modelleri için Beklenen Özellikler

İşlemci için bazı ufak bilgiler de var. Özellik sayfasına baktığımızda işlemcinin 8 çekirdekli olacağını anlıyoruz. İzlek sayısı olarak ise 16 izlek kullanacak 6900Hx için henüz frekans değerleri gözükmüş değil.

Şimdilik bu prototip üzerinden bazı bilgiler ortaya çıktı ama zaten AMD’nin yeni seri çalışmaları yaptığı da iddia ediliyordu. Zen 3 mimarisinin güncellenmiş hali Zen 3+ mimarisinde yeni işlemcileri görmeyi bekliyoruz.

Ryzen 6000

Ne zaman tanıtılır bilemiyoruz ama zaten bu seri beklentilerimiz içerisinde ve zaten güçlü olacağını bildiğimiz bir seri.

İşlemci için detaylar bu şekilde. Ama yazıyı bitirmeden önce şu prototip olarak söz ettiğimiz bilgisayar modeline de bir dokunmak istiyorum. Öyle ki bu model Asus’un iddialı serilerinden biri olacak gibi.

Ryzen 6000

Eğer sızıntı doğruysa, işlemci dışında seride Nvidia RTX 3080 Ti ekran kartı olacak. 16 GB DDR5 4800 MHz RAM göreceğiz. 16 inç full HD ekranda, 300 Hz yenileme hızı sunulacak. 1 TB PCIe NVMe M.2 SSD standart depolama alanı olacak.

Yani iddialar doğruysa, gelecek olan bilgisayar da ses getirecek bir bilgisayar olacak. Bakalım şimdiden heyecanlandık. Dileriz hem işlemci hem de laptop modeli CES 2022 kapsamında tanıtılır. Çünkü CES fuarına çok bir zaman kalmadı.

Ryzen 6000

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler