Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung 512GB DDR5 RAM Tanıtıldı! Hemen Heveslenmeyelim

Paylaş

silkroad gaminggentr

DDR4 RAM dönemi artık geride kalmalı. Aradan yıllar geçti ve DDR5 ben buradayım demeye başladı. En son Samsung 512GB DDR5 RAM modeli duyuruldu.

Fakat son kullanıcılar hemen heveslenmesin çünkü bu nadide RAM, veri merkezleri için hazırlanan bir teknoloji.

Samsung 512GB DDR5 RAM neler getiriyor?

Yeni teknoloji bilindik bir şekilde üretiliyor. GDDR6 için kullanılmış ve başarısını kanıtlamış olan High-K Metal Gate üretim, bu seri için de geçerli tutulmuş.

İyi olan şu ki kullanılan yongaların sayısı çok daha fazla ve 512 GB gibi dev bir kapasite elde ediliyor. Bunun için iki sıralı yongalar düşünün ve tam 20 adet yonganın yer aldığını hayal edin. Hatta hayal etmeyin direkt görün çünkü görseli aşağı ekliyorum. 🙂

Samsung 512GB DDR5 RAM

Revize edilmiş High-K Metal Gate sistemi sayesinde hız konusunda da çok daha iyi bir bellek elde edilmiş. 7200 Mbps veri aktarımlarından söz ediliyor. Intel Xeon ise ile uyum içerisinde çalışacak olan Samsung 512GB DDR5 RAM, bu özellikleriyle beraber veri merkezlerinde kullanılacak.

Peki, marka son kullanıcılar için DDR5 RAM modüllerini ne zaman sunacak? Bir sorun olmaz yıl sonu, gecikme olursa 2022 başı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler