Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel DG2 Ekran Kartlarından Yeni Bilgiler Var

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia ve AMD’nin yeni rakibi olacak olan Intel, yakın zamanda Intel DG2 serilerini piyasaya sunacak. Harici bir ekran kartı olarak gelecek ve GPU alışkanlıklarını değiştirecek olan seriye ilişkin yeni bilgiler de geliyor.

Yakın zamanda ekran kartına ilişkin bir görüntü de gelmişti. Şimdi de işlem birimlerinin dağılımı konusunda bazı bilgiler ortaya çıktı.

Intel DG2, farklı bellek kapasitelerinde olacak

Bilgilere göre yeni ekran kartlarında her birinde 8 işleme birimi olacak 512 EU yer alacak. Bu da toplamda 4096 birimin sunulacağı anlamına geliyor.

Bundan da daha önemlisi kart çeşitliliği olacak. Intel DG2 serisinde ilk etapta 4 farklı bellek kapasitesi sunacak. En yüksek bellek 16 GB GDDR6 bellek olacak. En düşük kapasite ise 4 GB olarak karşımıza çıkacak.

Intel DG2

6 GB ve 8 GB bellekler ise diğer seçenekler olacak. Kartlarda 100 Watt ile 150 Watt arasında değişen TGP değerlerinin olacağını da söylemiş olalım. Kartların diğer birçok özelliğini bilmediğimiz gibi fiyatları açısından da bir bilgimiz yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler