Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung Bixby Düğmesini Bitirmeyecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy S8 ve Note 8 cihazlarında bulunan ve pek işe yaramayan Bixby tuşu, yeni güncelleme ile kapatılabilse de Samsung, boşta kalan bu mazlum tuşu bitirmeyi düşünmüyor.

Samsung‘un SGM-G950N kod isimli Galaxy S8 için çıkardığı son sürüm olan G950KSU1AQJ5 sürümünde bir kod satırı bulundu. Touchwiz arayüzünde ve Kamera uygulamasında bulunan bu satır henüz pasif olarak bekletilse de, dolaylı yoldan bu tuş ile bağlantılı. Samsung‘un kişisel asistan olarak çıkarmayı denediği Bixby ve 2.0 modelleri başarısız olunca Samsung tuşu kapatma seçeneği sunmuştu. Fakat Samsung, boşta kalan bu tuşu değerlendireceğe benziyor.

Samsung’un Dijital Asistanı Bixby’nin Avantajları Neler

 

Samsung, boşta kalan Bixby tuşunu ne yapacak?

 

İnternette bulunan tahminlere göre Samsung ileride bu tuşu Google Arama veya Google Assistant ile bağdaştıracak. Fakat benim düşünceme göre Samsung, bu tuşu bir “akıllı tuş” olarak belirleyebilir.

Bilmeyenler için bahsedelim. Akıllı tuş, üzerine uygulamaya göre farklı özellikler atanabilen ve bir dönem kulaklık girişine takılan bir aparat ile kullanılan bir tuş idi. Şimdilerde pek bir modası kalmasa da, boşta kalan bu tuş için akıllı bir seçim olur. 

Eğer bu tuş bir akıllı tuşa dönüştürülürse, ayarlar gibi uygulamalarda uygulama içi arama ve ana ekranda Google arama olarak kullanılabilir. Bunlar haricinde bu tuş Google Assistant ve kamera uygulamalarında deklanşör olarak kullanılabilecek.

Samsung‘un bu tuş hakkında ne yapacağı halen gizemini koruyor. İleride bu tuşun neye dönüştürüleceği konusunda kesin bir bilgi sahibi olursak, sizlere buradan haber ileteceğiz. Galaxy S8 ve varyasyonlarını kullananlara, “boş butonları” ile geçirecekleri sürenin kısalacağını bildiririz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler