Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung, Dizüstü Bilgisayarlar için 90Hz Ekran Üretimine Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son teknoloji akıllı telefonlar artık yüksek yenileme hızına sahip OLED ekranlarla birlikte satışa çıkarken, çoğu dizüstü bilgisayar 60Hz yenileme hızına sahip ekranlar ile geliyor. Samsung Display bugün, bu yıl dizüstü bilgisayarlar için dünyanın ilk 90Hz OLED ekran panelini seri üretime geçireceğini duyurdu. Samsung, Mart ayında başlangıç olarak 14 inç, 90 Hz OLED ekranlar üretecek. Samsung ayrıca 90Hz OLED ekranın, aslında 120Hz LCD ekranlarla aynı seviyede olan pürüzsüz bir görüntüleme deneyimi sunduğunu belirtti.

samsung galaxy book s
Samsung, Dizüstü Bilgisayarlar için 90Hz Ekran Üretimine Başladı! 2

Samsung Display, OLED paneller yüksek özellikli bir kullanım gerektirse de tüketicilerin 90 Hz yenileme hızı sunan OLED ekranları satın alma fırsatına çabucak ısınacaklarına inanıyor. Grafik kartı statik görüntüleri saniyede 90 kez oluştururken, hareketlerin renk açısından çok daha gerçekçi veya daha hızlı görünmesini sağlarlar. Bu nedenle, yeni yenileme hızı güncellemeleri hareket halindeki değişiklikleri daha sık değiştirerek izleyiciye neredeyse kusursuz görünen daha pürüzsüz görünen görseller sağlar.

Şirket yaptığı bir başka açıklamada 90Hz dizüstü bilgisayar ekranlarının içerik üretenlerden çevrimiçi eğitime katılım gösterenlere kadar çoğu son tüketici isteklerine yanıt olacağını belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler