Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung Galaxy Tab A8 10.5 Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tablet sektörünün biraz daha sessiz olduğu şu dönemlerde Samsung, bir aydır sızdırılan yeni tablet modelinin duyurusunu yaptı. Orta giriş seviyesi diyebileceğimiz yeni tablet modeli Samsung Galaxy Tab A8 10.5 serisi olarak geldi.

Zaten 3-4 haftadır tabletin görüntüleri, teknik özellik sayfaları sızdırılıyordu. Bu nedenle çok sürpriz olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama tabii ki özelliklerin resmi olarak açıklanması şart. Hadi o zaman şu tabletin özelliklerini ve tasarımını bir değerlendirmeye alalım.

Samsung Galaxy Tab A8 10.5 Tasarım Detayları

Tasarımı hem sevdim hem sevmedim. Arka kısımda kullanılan yapı çok hoşuma gitti. Sade yüzey üzerinde böyle bir pul gibi yerleştirilmiş olan bir kamera. Şık duruyor. Tabletin görüntüsüne prestij katmış.

Tasarımda sevmediğim nokta ise tabletin ön yüzü oldu. Her ne kadar orta segment ile giriş seviyesine göz kırpan bir tablet modeli olsa da daha ince çerçeveler isterdim. Zira rakipler buna çok dikkat ediyor. Rakip derken direkt olarak Apple’dan söz ediyorum. 🙂

Samsung Galaxy Tab A8 10.5

Onun dışında tabletin kulaklık girişi de var USB Type C girişi de var. Bu da tasarımın işlevsel tutulduğunun kanıtı. Peki teknik donanım?

Samsung Galaxy Tab A8 10.5 Teknik Özellikleri

Samsung’tan çok alışık olmadığımız bir şekilde yeni tablet modelinde yer alan işlemci tam olarak açıklanmadı. Aslında kullanılan işlemcilerin adı sürekli söylenirdi. Bu kez farklı bir işlemci modeli var ve adı net olarak açıklanmadı. Sızıntılarda Tiger adıyla geçen işlemci 8 çekirdekli ve 2.0 GHz saat hızında çalışıyor.

Samsung Galaxy Tab A8 10.5

Samsung Galaxy Tab A8 10.5

Yeterli bir performans dendi ama buna ben net olarak emin olamadım. Kullanıcı testlerini bekleyeceğim.

RAM kısmına geçince Samsung Galaxy Tab A8 10.5 modelinde hem 3 GB hem de 4 GB RAM olan versiyonların sunulacağı söylendi. 32 GB, 64 GB ve 128 GB depolama seçenekleri de kullanıcıların tercih edebileceği 3 ayrı depolama seçeneği oldu.

Kaçırmayın: Intel Core i3-12100F, Core i5-12400F ve i7-12700F Özellikleri

Yeni tablet modelinin ekranına gelince, Samsung’un LED ekranlarını göremeyeceğiz. Fiyat biraz daha düşük olsun diye TFT LCD ekran kullanılmış. Adından da anlayacağınız gibi 10.5 inç boyutunda olan ekran 1920 X 1080 piksel çözünürlük değerinde.

Samsung Galaxy Tab A8 10.5

Şimdilik fiyatını bilmediğimiz tabletin satışlarının 2022 ilk çeyreğinde başlayacağı da son bilgimiz olsun.

Teknik Özellik Özet

  • Ekran: 10.5 inç 1920 X 1080 TFT LCD
  • İşlemci: Tiger denen 8 çekirdekli bir işlemci. Net ismi açıklanmadı.
  • Depolama Alanı: 128 GB – 64 GB ya da 32 GB
  • RAM: 3 GB ya da 4 GB
  • Ana kamera: 8 MP
  • Selfie Kamerası: 5 MP
  • Android Sürümü: One UI 3.0 arayüzü ile Android 11. Güncelleme alacak mı belli değil.
  • Pil Kapasitesi: 15W hızlı şarj ile 7.040 mAh
  • Fiyatı: Henüz açıklanmadı.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler