Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Galaxy XCover6 Pro Tanıtıldı: Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli akıllı telefon üreticilerinden Samsung, 5G bağlantı desteğine sahip ilk dayanıklı akıllı telefon modeli Galaxy XCover6 Pro‘yu resmi olarak tanıttı. Akıllı telefon, 2022 yılında bir akıllı telefondan beklediğimiz özelliklerin büyük bir çoğunluğunu getiriyorken gelin hep birlikte bu özelliklerin neler olduğuna bir bakalım.

Öncelikle akıllı telefon 120Hz yenileme hızında Full HD+ çözünürlüğe sahip 6.6 inç boyutunda Corning Gorilla Victus+ ile korunan PLS LCD ekran ile birlikte geliyor. Arttırılmış dokunma hassasiyeti sayesinde XCover6 Pro’nun ekranı, eliniz ıslakken ya da eldiven içerisindeyken telefonunuzu kolayca kontrol etmenizi sağlıyor.

samsung galaxy xcover6 pro
Samsung Galaxy XCover6 Pro Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 4

Dayanıklılık konusunda iddialı olarak gelen akıllı telefon hem IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası hemde MIL-810H sertifikasına sahip. 168.8×79.9×9.9mm boyutlarına sahip XCover6 Pro yalnızca 235 gram ağırlığa sahip. Bağlantı noktası tarafında hem 5G hem de Wi-Fi 6E teknolojilerini destekleyen cihaz 6GB RAM ve microSD kart desteği sayesinde yükseltilebilen 128GB dahili depolama alanı ile birlikte geliyor ve gücünü Qualcomm’un Snapdragon 778G yonga setinden alıyor.

Çıkarılabilir batarya!

galaxy xcover6 pro 2
Samsung Galaxy XCover6 Pro Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 5

Arka kapağı açılabilen dilediğiniz zaman bataryasını değiştirebileceğiniz akıllı telefon içerisindeki donanımın ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4050 mAh kapasiteli bataryadan sağlıyor ve 15W’a kadar şarj hızını destekliyor. Alt çerçeve de yer alan iki pogo pimi sayesinde tescilli aksesuarlı destekliyor.

Akıllı telefon kutu içeriğinden şarj adaptörü yoksun bir şekilde çıkıyor ve telefonu şarj etmeniz için bir Type-C şarj cihazı satın almanız gerekiyor. XCover6 Pro’nun en güzel yanlarından bir tanesi ise programlanabilir bir bas-konuş düğmesine sahip olması.

samsung galaxy xcover6 photo
Samsung Galaxy XCover6 Pro Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 6

Kamera tarafına gelecek olursak arka tarafta f/1.8 diyafram aralığında 50MP çözünürlüğünde ana kamera ve bu ana kameraya eşlik eden f/2.2 diyafram aralığına sahip 8MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera bulunuyor. Ön tarafta su damlası çentiği içine yerleştirilmiş 13MP çözünürlüğünde özçekim kamerası yer alıyor.

Akıllı telefon yazılım tarafında OneUI kullanıcı arayüzüne sahip Android 12 işletim sistemi çalıştırıyor. XCover6 Pro ilgi çekici özellikleri arasında hoparlör güçlendirme modu, kulaklık jakı ve Samsung DeX desteği yer alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler