Cumartesi, Mayıs 11, 2024

Gösteriş Efendisi: Samsung Gear Fit 2

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung akıllı saatleri arasına kısa süre önce Gear Fit 2 adını verdiği modelini de ekledi. Akıllı saat ve bilekliklerin kesişim noktası olarak adlandırılan bu cihazlar gün geçtikçe değişme ayak uydurdukları gibi, Samsung Gear Fit 2 daha uzun kullanım süresi, dayanıklık yapısı ve yenilikleri ile ön plana çıkıyor.

Samsung Gear Fit 2 Neler Sunuyor ?

Aslında bu cihazlar biraz fanteziye kaçıyor. Normal bir saatten çok daha fazla fonksiyona sahip oldukları gibi, akıllı telefonlarımız ile etkileşimde bulunarak bizleri şaşırtabiliyorlar. O yüzden henüz Türkiye’de çok fazla yayılmış bir cihaz serisi değil diyebilirim.

Gear Fit 2 akıllı saatine şöyle bir alıcı göz ile baktığımızda fitness bilekliği olarak görebiliyoruz. Ancak içerisinde çok daha fazla geniş bir dünya var. Kavisli AMOLED ekranı ve dik ekran tasarımı ile çok şık göründüğü gibi, telefonumuza da bildirim göndererek ilginçliklerine devam ediyor.

Spor severler için çok daha dikkat çeken Gear Fit 2, dahili GPS özelliği ile telefondan bağımsız çalışabiliyor. Otomatik olarak antreman algılama sistemi, kalp ritmi ölçen sensörü, hareketsiz durumlarda sizi uyaran sistem gibi pek çok artısı var. Aynı zamanda Gear Fit 2‘nin içerisine istediğiniz müziği atarak dinleyebiliyor oda yetmiyormuş gibi Spotify uygulamasını da kullanabiliyorsunuz.

samsung-gear-fit-2-001
“Beğenmediğimiz Çok Şey Var”

Dışarıdan bir uygulama desteği bulunmadığı gibi, en yakın rakibi Apple Watch gibi akıllı saatlerden daha uzun pil ömrü sunsa da, GPS açıkken 9 saatte şarjı bitebiliyor. Ancak başlıkta da görmüş olduğunuz gibi uygulama sıkıntısı gerçekten hat safhada. Her daim açık modu bulunmadığı gibi, spor yaparken ekranı açmak istediğinizde kolunuzu oyana buyana sallamanız gerekiyor. Bir diğer olumsuz yanı ise tüm istatistikleri tek bir ekranda göremiyorsunuz. Bu da sizi deli dana gibi sağa sola atmaya yetiyor.

Spor yaparken terlediğiniz anda ekrana dokunmak isterseniz dokunmatik sizi oldukça zorluyor. Tüm bu olumsuz özelliklere karşın akıcı bir şekilde telefonunuza bildirimler geliyor. Şuan için bence Samsung Gear Fit 2‘nin en büyük sorunu sadece Android cihazlarda kullanılabiliyor olması. Bu durum da alım kitlesini otomatik olarak düşürüyor tabii ki.

gear-fit-2-incelemesi-003
Samsung Gear Fit 2 Alınır mı ?

Şuanda Samsung Gear Fit 2 cihazı piyasada 600 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Piyasada daha iyi fitness bileklikleri veya saatleri olduğu için ilk önce bunu kabul etmek lazım. Ancak Samsung Gear Fit 2 kendi ağırlığını taşıyabilen bir alet.

Zarif tasarım, parlak ekran, estetik ve işlevsel uygulamaları ön plana çıktığı gibi, IP68 sertifikasına sahip olarak suya dayanıklı tasarlanmış. Genel olarak fikrimiz bu tür saatlerin fiyatlarının çok yüksek olduğu. Henüz teknolojik anlamda ahım şahım gelişmedikleri için tamamen masrafa yönelik bir fantezi arayışına bizleri sokuyor diyebilirim. Kısacası daha zamanı var..

gear-fit-2-incelemesi-004
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler