Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Katlanabilir Akıllı Telefonunu Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil cihaz üretiminde zirveye oynayan dünya devi Samsung, katlanabilir akıllı telefonunu duyurdu. Infinity Flex Display olarak adlandırılan yeni teknolojide cihaz, cebe sığacak formda.

Samsung, bugün gerçekleştirdiği geliştirici konferansında ‘gizlenmiş’ bir cihazını gösterdi. Tasarımı ve genel itibari ile taşıdığı unsurları gizlemek adına ışıkları karartılan bir salonda gösterilen yeni akıllı telefon, mobil ürün pazarlama lideri Justin Denison tarafından “İçeride çok etkileyici bir cihaz var.” şeklinde lanse edildi.

samsung katlanabilir telefon 2

Daha sonra ışıkların karartılması ile Denison, yeni akıllı telefonu eline aldı ve önce tablet halinde görünen ve daha sonra katlanarak mobil bir cihaza dönüşen yeni akıllı telefonu geliştiricilere tanıttı. Cihaz, telefon görevi yapan bir ekranlı kapak ve 7.3″ boyutunda bir tablet ekranı taşıyor.

Henüz konsept olarak tanıtılan cihaz üzerinde çoklu pencereler yardımı ile aynı anda üç farklı uygulama çalıştırıldı. Denison’un yaptığı açıklamaya göre ise Infinity Flex Display adı verilen yeni teknolojinin seri üretimine birkaç ay içerisinde başlanabilir. Ancak cihaz ile ilgili daha fazla bilgi ne yazık ki paylaşılmadı.

samsung katlanabilir telefon

Öte yandan Google, yeni katlanabilir cihazın Android tarafında resmi olarak destekliyor ve önümüzdeki yıl lansman için Samsung ile yakın bir şekilde çalışıyor. Google, katlanabilir ekranlara yoğunlaşılması ve tam olarak destek sağlanması için geliştiricilere ayrı şekilde rehberlik ediyor. 

samsung katlanabilir telefon 1

Samsung, katlanabilir cihazlarda yarışan tek telefon üreticisi değil. Huawei’in de önümüzdeki yıl katlanabilir bir telefon çıkarmayı planladığı belirtiliyor. Aynı şekilde Lenovo ve Xioami’de kendi prototiplerini kullanmaya başladılar. LG ise kutuya dönüşen esnek OLED ekran ve TV’ler üzerinde çalışmalar yürütüyor. Son olarak Microsoft kanadında da Surface adı altında katlanabilir bir cihaz üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

2019 yılında katlanabilir ve esnek ekranlar içeren mobil cihazların yaygınlaşacağı tahmin ediliyor. Bakalım ilerleyen günlerde ne tür gelişmeler göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler