Cuma, Nisan 26, 2024

PUBG ve PES 2019 XBOX One İçin Ücretsiz Oluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya yazılım devi Microsoft, oyun sektöründeki varlığını XBOX oyun konsolu ile sürdürürken, rakibi Playstation’a karşı da çeşitli girişimlerde bulunuyor. Daha önce sadece PC üzerinde gördüğümüz PUBG için girişimde bulunan firma, oyunu Playstation’dan önce kendi sistemine getirmişti. Şimdi ise Microsoft, oyunun tam sürümünü ücretsiz olarak sunuyor.

2018 yılının en iyi çıkışını yapan ve popüleritesini kaybetmeyen Playerunknow’s Battleground’s (PUBG), yapımcı firma tarafından tüm platformlara getirilmek isteniyordu. Oyun konsolu tarafında XBOX One ve PS4 için geliştirilmeye başlanan oyun, gelişme sürecinde XBOX One için yayınlanmış ve PS4 için tam sürüme ulaştığında yayınlanacağı belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde oyun, XBOX One için 1.0 tam sürümüne ulaştı ve güncelleme sunulmaya başlandı.

Ancak ortaya çıkan çeşitli söylentiler, PUBG’nin önümüzdeki aylarda Sony Playstation 4 için de tam sürüm olarak yayınlanacağını gösteriyor. Bu durum neticesinde rakibinden yine bir adım önde olmak isteyen Microsoft, PUBG’yi sınırlı bir süre için XBOX One cihazlara ücretsiz olarak sunmaya başladı. Konsolun kendi oyun mağazasında bugün itibari ile ücretsiz olan oyun, tam sürüm ile geliyor. Oyunun mağazadaki BETA versiyonu ise 29.99$ üzerinden satılıyordu.

Öte yandan Microsoft, futbol severlerin sıklıkla oynadığı PES’i de ücretsiz olarak sunuyor. Yine bugün itibari ile mağaza üzerinde ücretsiz olan PES 2019, kısa bir süreliğine oyunculara oyunu ücretsiz tam sürüm deneme imkanı sunuyor. Önümüzdeki cumartesi günü X018 etkinliğinde de büyük haberler vereceğini belirten Microsoft, bakalım rakibine karşı avantajlar elde edebilecek mi?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler