Pazar, Eylül 8, 2024

Samsung One UI 7 En Net Haliyle Ortaya Çıktı

Samsung One UI 7 güncellemesiyle neleri değiştireceğini gösteren önemli bir sızıntı yaşandı. Yeni sürüm menüleri de değiştirecek.

Paylaş

Samsung’un, Android 15 üzerinden yükselecek yeni arayüzü olacak olan One UI 7 netleşiyor. Yeni arayüz için en büyük sızıntı bugün gerçekleşti. Chunvn8888 isimli hesaptan paylaşılan görsellere göre yeni arayüz iOS ile benzer özellikler sunacak. Ayrıca Samsung telefonları yapay zeka konusunda yeni bir dönem bekliyor.

Samsung One UI 7 ile iOS 18 Arasındaki Benzerlikler Dikkat Çekiyor

Ekran görüntülerinde ilk dikkat çeken kısım yeni arayüzün iOS 18 ile olan benzerlikleri. Daha yumuşak hatlara sahip olan bildirim panelleri, yuvarlatılmış olan menü sekmeleri gibi detaylar, iOS 18 işletim sisteminin arayüzünü işaret ediyor.

Özellikler bildirim panelinde yapılacak olan değişiklikler bu konuda biraz daha öne çıkıyor. Daha yuvarlak çizgilerle kendisini gösteren bildirim paneli, iki sayfa olarak sunulacak. Diğer sayfaya geçmek için sağa ya da sola kaydırma yapmak yeterli olacak.

Parçalı tasarımın sunulmasının en büyük nedeni görevleri bölmek olacak. İlk sayfada belli başlı hızlı ayarların yapılabileceği ekran karşımıza çıkarken, ikinci sayfada ise daha çok bildirimlerin yönetildiği alan bizi karşılayacak.

Samsung One UI 7

Yukarıda da söylediğimiz gibi bahsettiğimiz bu alan gelişmiş bir iOS kontrol merkezi paneliymiş hissi veriyor. Bir önceki sürümde kullanılan kontrol paneliyle karşılaştırıldığı zaman da büyük oranda geliştirmeler sunuyor.

Tasarım açısından yapılan yenilikler sadece bildirim merkeziyle ya da kontrol merkeziyle sınırlı değil. Yapılan değişiklikler yerleşim uygulamalarının simgelerini de etkiliyor. Saat, hava durumu, kişi, galeri ya da benzer birçok Samsung uygulamasının da tasarımı yenilenmiş olarak karşımıza çıkacak. Bazılarının tamamen değiştirildiğini de belirtelim.

Samsung One UI 7

Gelelim İşin Kamera Kısmına

Samsung One UI 7 arayüzü kamera açısından da yeni birçok özellik sunacak. Kamera arayüzünün de daha pratik kullanım için kolaylaştırıldığını göreceğiz. Biraz daha sadeleştirilen arayüzde, işlevlere erişmek için alt bölüme eklenen kolay butonları kullanmak mümkün olacak. Sade arayüz artısıyla beraber, tek tuşla çekim modu değiştirme gibi özellikleri kullanabileceğiz.

BENZER:  Intel Arc Driver Güncellemesi İle Şaşırttı!

Yapay Zeka için Yeni Bir Deneyim

Samsung One UI 7 serisi ile yapay zeka deneyimi de revize edilecek. Yapay zeka sistemi için yeni animasyonlar ve yeni geçiş sahneleri eklenecek. Yapay zekada yeni bir deneyim sunacak olan arayüzde, Bixby üzerinden de bazı yapay zeka geliştirmelerine yer verilecek.

Samsung One UI 7 8 - PC Hocası

Bixby’nin rolü kesin olarak artacak ama sızıntıda tam olarak bunun detaylarını içeren bir metin ya da görsel bulunmuyor.

Samsung One UI 7

Continuity Özelliği Yolda

Görsel açıdan yenilikler sunulması, işlevsellik açısından yenilikler sunulması ve yapay zeka için yeni bir dönem başlatılması. Bunlar Samsung One UI 7 için sızan önemli detaylar. Fakat tüm bunları bir kenara bırakacak olursak, belki de yeni sürümün en dikkat çeken özelliği Continuity sistemi olacak.

Bu özellik sayesinde farklı Samsung cihazlarınız arasında bir entegrasyona sahip olacaksınız. Samsung hesabıyla giriş yaptığınız zaman, gelen aramaları ya da mesajları farklı bir Samsung cihazınızdan yönetebileceksiniz.

Samsung One UI 7

Cihazlar arasında kolayca geçiş imkanı sunulacak. Şimdilik görünen bunun için sadece Samsung hesabıyla giriş yapmanın yeterli olduğu. Fakat farklı bir gereklilik istenir mi bunu yeni sürüm yayına açıldıktan sonra ya da en azından tanıtıldıktan sonra öğreneceğiz.

Şu an sızan görsellerden çıkarım yapılarak elde edilen sonuçlar bunlar. Yeni arayüzün ne zaman yayınlanacağına ilişkin kesin bir açıklama yok.

Şimdilik resmi bir duyuru olmamasına karşın beta programının 29 Temmuz tarihinde başlaması beklentisi var. Android 15 üzerinden yükselen yeni sürümün daha çok yeniliği karşımıza çıkacaktır ama bunları ancak tanıtım sonrasında öğrenebileceğiz.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler