Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung Şirketi, Telefonları İçin Yeni Bir Donanım Üretmeye Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merkezi Güney Kore’de bulunan Samsung şirketi, en yakın rakibi Apple şirketinin uyguladığına benzer bir donanım stratejisi ile kullanıcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Bu zamana kadar kendi üretimi olan Exynos işlemcileri aktif bir şekilde kullanan şirket, yeni donanımlar üretmeye ve kullanmaya hazırlanıyor. Bu hazırlıktaki asıl hedef de tabii ki dışa bağımlılığı azaltmak ve donanım-yazılım arasındaki optimizasyonu arttırmak. Anlaşılan o ki Samsung; stabilite konusunda ezber bozan bir hareket yapmaya niyetli. 

Gerçekten Önemli Bir Stratejik Hamle

Son yıllarda akıllı telefonlar, hayatımızın en büyük parçalarından biri oldu. Yediden yetmişe herkes, bir şekilde akıllı cihazlarla etkileşime geçmek zorunda. 

Bu cihazların üretimi, tahmin edebileceğimiz üzere pek çok evreden geçiyor. Önce üretilecek cihaza karar veriliyor, sonra da o cihazı üretebilmek için gerekli donanımlar ve yazılımlar sağlanıyor. 

Samsung Ürettiği Exynos İşlemcileri Diğer Üreticilere Satmaya Başlayacak İÇERİK PNG min

Bu noktada da, donanım ve yazılım arasındaki uyum için uzun çalışmalar yapmak gerekiyor çünkü stabiliteyi en çok etkileyen faktörlerden birisi, donanım ve yazılım arasındaki uyumun sağlanmış olması.

Teknoloji denince aklımıza gelen ilk markalardan biri olan Samsung; uzun yıllardır kendi üretimi olan Exynos işlemcileri, tam da bu bahsettiğimiz sebepten dolayı çoğu cihazında kullanmaktaydı. Apple şirketi gibi Samsung şirketi de, kendi üretimi olan bir işlemci ile yazılımı uyumlu bir şekilde çalıştırabilmek için, daha az zaman harcıyor ve daha olumlu sonuçlar alıyordu.

Bu sebeple Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung şirketi, kendi ürettiği donanımlara bir yenisini daha ekleme kararı aldı.

Şirket kısa bir süre sonra; işlemci kanadında yaptığı gibi, grafik birimi de üretmeye başlayacak. Bu hareket ile Samsung, stabilitesi ile öne çıkan Apple şirketi gibi, akıcı telefon deneyimine verdikleri önemi bizlere kanıtlıyor. 

Şirket, Bu GPU’lar ile Stabiliteyi Arttırmayı Hedefliyor

Herhangi bir teknoloji firması için “hem donanımı, hem yazılımı üretebilmek”, stabiliteyi baltalayan en büyük engellerden birini ortadan kaldırmak demektir. 

Çünkü üretilen donanıma uygun yazılımı geliştirmek; hem daha kolay, hem de daha başarılı olacaktır. Bu sayede şirketlerin; tüketiciler tarafından en çok talep edilen stabilite çözümü de kolaylaşacaktır.Samsung Şirketi Telefonlar İçin Yeni Bir Donanım Üretmeye Hazırlanıyor İÇERİK

Son olarak Samsung şirketinin ürettiği bu GPU‘ların; ilk olarak giriş seviyesi ve orta segment telefonlarda kullanılacağını, sistem oturduktan sonra da yeni amiral gemisi modellerde kullanılmasının hedeflendiğini biliyoruz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler