Cumartesi, Nisan 27, 2024

Samsung UFS Kartlar, microSD Kartlara Rakip Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllardır tüm elektronik cihazlarda kullanmaya alışık hale geldiğimiz microSD kartların yapısı Samsung ile birlikte değişti. Samsung’un yeni üretmiş olduğu UFS kartlar, microSD kartları unutturacak gibi. Yeni Samsung UFS kartlar hakkında detaylar ve özellikler haberimizde.

Samsung UFS Kartların Özellikleri

UFS terimine pek alışık olmadığımız şu günlerde çok yakında Samsung UFS kartlar piyasaya sürülecek. UFS’nin açılımı da “Evrensel Flaş Depolama” olarak tanımlandığı gibi, saniyede 530 MB veri okuma hızına sahip. Şöyle ki; elinizde bir adet 10 GB büyüklüğünde bir dosya var diyelim. Samsung UFS kartlar sayesinde bu büyüklükteki videoyu 20 saniyede okuyabiliyor. Şuanda piyasada UHS-1 microSD tipindeki kartların da aynı işlemi 50 saniyeden daha fazla bir sürede okuduğunu söyleyebiliriz.

Normal bir microSD kartlara nazaran 5 kat daha fazla hıza sahip olan UFS kartlarının yazma hızları ise 170 MB ve civarlarında. Samsung UFS kartların şuanda 32/64/128 ve 256 GB versiyonları bulunuyor. Tasarım açısından da microSD kartlara çok benzeyen UFS kartlar yapı olarak aynı yapıda çalışma prensibine sahip.

samsung_ufs
Hatırlayacak olursanız Samsung firması daha önceden Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge cihazlarında ilk kez UFS kartlarını kullanmış ve performansından çok memnun kalmıştı. Şuan için bu kartların piyasa satış fiyatı belli olmadığı gibi, yakın zamanda mobil cihazlar ve hafıza kartı ihtiyacı duyan sektörlere renk getirecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler