Cuma, Nisan 26, 2024

Asus Strix Soar Ses Kartı 7.1 Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hep söyleriz, yine söylüyoruz ses kartı bir lüks değil, oyuncular için birer ihtiyaçtır. Bu haftaki donanım önerimizde ise Asus Strix Soar ses kartı bulunuyor. Eğer yakın zamanlarda bir ses kartı almayı düşünüyorsanız, Asus Strix Soar 7.1 modeline bir göz atmadan karar vermeyin.

Asus Strix Soar Ses Kartı Bizlere Neler Sunuyor ?

İnsanlar müzik dinlerken bir haz yaşamak, oyun oynarken de en ince sesleri bile duyarak oyunun doruklarına ulaşmak ister. Asus’un bu ses kartı, müzik zevkini doruklara çıkartmak ve oyun oynarken en ince sesleri bile duyabilmek isteyenler için ideal diyebiliriz.

Eğer bir turnuva oyuncusuysanız ve donanıma önem veriyorsanız bu ses kartını mutlaka listenize eklemelisiniz. Sahip olduğu baykuş gözü tasarımı ve gözü aydınlatan turuncu LED ile bilgisayarınızda çok hoş görünebilecek donanımlardan birisi.

Asus-Strix-Soar-ses-karti
Teknik Özellikler

Ses kartının teknik özelliklerini merak edenleri daha fazla bekletmeden hemen geçiş yapalım. Ön çıkışı 116 dB, kulaklık çıkışı 110 dB, giriş sinyali 110 dB SNR (sesin gürültü ile oranlaması) özelliklerine sahip. Strix Soar modelinde kullanılan C-Media USB 2.0 6632AX yonga en fazla 384 KHz hıza ulaşabiliyor. Ayrıca 24 bit derinlikte ses işleyebiliyor ki bu değer bir ses kartı için ortalamanın üzerinde.

Asus-Strix-Soar
DAC adı verilen (Dijitalden Analoga çevirici) ESS SABRE9006A Premier yongası ile de 8 kanal destekli çıkış sunuluyor. Bağlantı noktalarına da değinecek olursak eğer; Analog çıkış düşünenler için 5 adet 3.5 mm‘lik çıkışlar yer alıyor. Bu çıkışlar ayrıca kulaklık, ön panel, yan panel, orta Subwoofer ve arka çıkış olarak bölümlenmiş. Analog giriş olarak da 1 adet 3.5 mm’lik giriş yer alıyor. Bu giriş ise hat ve mikrofon girişlerini bir arada barındırıyor.

Asus-Strix-Soar-4
Hangi Yazılımlar Kullanılıyor ?

Asus Strix Soar ses kartı modelinde yazılım olarak Sonic Studio kullanılıyor. Aynı zamanda fazladan bir adet 6 pinli güç girişi gerekiyor. Bu güç girişi ile içeride bulunan devreye daha sağlıklı elektriğin dağıtılması sağlanıyor. Eğer bu ses kartını alacak olursanız kullanımının da son derece kolay olduğunu üstüne basarak vurgulayabilirim. Kullanımı çok kolay olan sade arayüz ile en ince ayarları yapabiliyorsunuz. Ayarlar karıştığında ise tek tuş ile default ayarlara geri getirebiliyorsunuz.

Strix Soar modelinin kalın PCB’si karta sağlamlık katarken, tüm katmanlar arasında farklı ses kanalları birbirinden fiziksel olarak ayrılmış biçimde yer alıyor. Bu da size pürüzsüz ve parazitsiz bir ses olarak geri dönmesini sağlıyor.

Asus-Strix-Soar-3
Sonuç Olarak;

Görsellik ve Asus‘un kolay kullanıma sahip olan yazılımı sayesinde çok fazla ayar yapmaya gerek kalmadan iyi performans alabilmek mümkün. Sonic Radar yazılımı sayesinde silah seslerinin nereden geldiğini veya adımların ne taraftan atıldığını en ince detaylarına kadar hissedebiliyorsunuz. Bu iki özellik, çok daha temiz ses vaadi ile “neden fazladan ses kartı alayım ki ?” düşüncesinde olan kişileri ikna edebilir.

Eğer evinizde sadece müzik dinliyor ve arada bir kaçamak yaparak oyun oynuyorsanız, anakartınızın üzerindeki ses yongası size hayli hayli yetecektir. Ancak, eğer bir oyun veya profesyonel müzik manyağı iseniz, bu ses kartının size ciddi avantajlar sunabileceğini söyleyebilirim. Tek eksik yanı ise ön panel bağlantısının bulunmaması. Onun dışında Asus Strix Soar ses kartı modeli profesyonel bir hizmet sunmak için yeter de artar bile. Şuanda Asus Strix Soar 7.1‘in Türkiye’deki piyasa satış fiyatı 320 TL ve civarlarda teknoloji marketlerde bulunuyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. bir kaç ay önce ses kartının çipini bozdum …
    ses kartı almayı planlarken bunu gördüm çok kaliteli ses bi ses verir bu ama çok pahalı ya bu paraya ana kartımı değiştiririm adamlar kar yapıcam diye insanları soymalarının bi anlamı yokki ya 🙁

  2. Realtek e kafa tutmuş bakarmısınz 7. çıkışı var ve çok güçlü öneririm özellikle kulaklıklara güzel bi ayrıcalık tanınmış sonuçta oyuncular için XD .

  3. Normal bi bakış attığımızda çok mütiş bi tasarım aman tanrım asus çıldırmış olmalı diyorsunuz ama sonra kapağını bi açıyoruz normal bi ses kartı biliydim böyle olacağını .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler