Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung ve Google, Eski Model Galaxy Telefonlara RCS Desteği Veriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, Google’ın geliştirmiş olduğu RCS Mesajlaşma servisi için tüm telefon telefonlarına destek getirmek konusunda her zaman hevesli oldu. Şirket, RCS’yi iki yıldan fazla bir süredir Galaxy akıllı telefonlarında destekliyor ancak yalnızca kariyer amaçlı kullanılan yeni nesil modeller ile sınırlı.

Bununla birlikte, Google ve Samsung, RCS mesajlaşma desteğini operatörlerin yanı sıra kilidi açılmış Galaxy telefonlarına getirmek için işbirliği yapıyorlar.

Google RCS Mesajlaşma konusunda hiçbir fikriniz yoksa buradaki makaleyi okumanızı tavsiye ederim.

Yine de kısaca açıklamak gerekir ise Google RCS (Rich Communication Services), standart SMS teknolojisinin aksine Android yüklü ve RCS teknolojisini destekleyen operatörlü telefonlar tıpkı iMessage gibi hizmet sunan bir servis.

GOOGLE RCS
Samsung ve Google, Eski Model Galaxy Telefonlara RCS Desteği Veriyor! 2

SMS’in halefi olan RCS mesajlaşma, SMS’den farklı olarak mesajlar ve fotoğraflar, videolar, çıkartmalar, emojiler gibi diğer multimedyaları göndermek için mobil verilerinizi kullanır.

Gösterge, okundu bilgileri gibi özelliklerin tadını çıkaracaksınız. Ayrıca, grup sohbetleri oluşturabileceksiniz. Bir iPhone kullanıcısıysanız, konsepti zaten biliyorsunuzdur, çünkü bu her iPhone kullanıcısının, özellikle ABD’deki kullanıcıların kullanmayı sevdiği bir özellik olan iMessage’a benzer.

Tüm Galaxy telefonlara entegre edilecek

Samsung, Google’ın Zengin İletişim Hizmetlerini (RCS), her Galaxy telefona önceden yüklenmiş olarak gelen kendi mesajlaşma uygulamasına uygulayacak.

Bu da Google’ın RCS’sini destekleyen ülke veya bölgenin, kullanıcılarının Samsung’un Mesajlaşma uygulaması aracılığıyla internet üzerinden fotoğraf ve video göndermesine olanak tanıyacağı anlamına gelir. Google’ın RCS mesajlarını şu anda ABD, Meksika, Fransa, İngiltere’de bulabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler