Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung’tan Akıllı Gözlük Hamlesi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, Apple ve diğer şirketler gibi ilk etapta bir telefon yada tablete bağımlı olarak çalışabilecek ve kullanıcı için ikinci bir interaktif ekran olarak hizmet sağlayabilecek Artırılmış Gerçekliğe sahip bir Akıllı Gözlük patenti ile gündeme düştü.

Görünüşe göre Samsung nihayet AR (Artırılmış Gerçeklik) destekli akıllı gözlüklerin tüketiciler tarafından kolaylıkla satın alınıp kullanılabilmesi için bir yol bulabilir çünkü şirket AR (Artırılmış Gerçeklik) camının nasıl çalışabileceğine dair yeni bir patent hazırladı.

WindowsUnited aracılığı ile Samsung‘un hazırladığı patente göre şirket, sanal ekranları yansıtabilmek için başka bir cihaza bağlanabilecek AR akıllı gözlükler üzerinde çalışma sergiliyor.

Samsung AR Brille 750x375 1
Samsung'tan Akıllı Gözlük Hamlesi! 3

Samsung Akıllı Gözlük hakkında demeç verdi

Akıllı gözlük için bir elektronik cihaz sağlanır. Elektronik cihaz, bir dokunmatik ekran, bir iletişim modülü ve dokunmatik ekran ile iletişim modülüne işlevsel olarak bağlı en az bir işlemci içerir. Bu işlemci, iletişim modülünü kullanarak artırılmış gerçeklik (AR) cihazı ile iletişim bağlantısı kuracak, iletişim modülünü kullanarak ilk içeriğin görüntülenmesi için verileri AR cihazına iletecek, kontrol etmek için bir birinci kullanıcı arayüzü görüntüleyecek şekilde yapılandırılmıştır.

Samsung Türkiye
Samsung'tan Akıllı Gözlük Hamlesi! 4

Dokunmatik ekrandaki ilk içerik, iletişim modülünü kullanarak ilk kullanıcı arabirimi aracılığıyla AR cihazına alınan ilk girişin değiştiği ilk içeriğin görüntülenmesi için veri iletir, ilk içerikten AR’ye farklı bir ikinci içeriğin görüntülenmesi için veri iletişim modülünü kullanan bir cihazda, dokunmatik ekrandan ikinci içeriği kontrol etmek için ikinci bir kullanıcı arabirimi görüntülenir ve iletişim modülünü kullanarak ikinci kullanıcı arabirimi yoluyla alınan ikinci bir giriş tarafından değiştirilen ikinci içeriğin görüntülenmesi için veri iletilir. Diğer çeşitli düzenlemeler de mümkündür.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler