Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung’un 16GB’lık LPDDR5 RAM Yongaları Seri Üretime Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung beyciğimiz, 5G teknolojisinin daha geniş bir şekilde benimsenmesinden önce akıllı telefon kullanımı için tasarlanan kendisine ait 16GB LPDDR5 RAM yongalarını seri olarak üretmeye başladığını duyurdu.

5G bağlantısından en iyi şekilde yararlanmak için, süper hızlı ağlara erişimden daha fazlasına ihtiyacımız var. Akıllı telefonlar, 5G teknolojisi sayesinde sürekli artan hızlarda sunulacak çok fazla veri ve bilgiye ayak uydurabilecek nispeten güçlü bir işlemciye ve büyük bir belleğe ihtiyaç duyuyor.

5g
Modern city with smart 5G wireless communication network concept .

Bu yüzden Samsung beyciğimiz, yeni 16GB LPDDR5 RAM çiplerini üretiyor, bir sonraki 5G özellikli akıllı telefon dalgasına yardımcı olacak. Farkında değilseniz, bu 16GB kapasiteye sahip RAM yongası, yakın zamanda piyasaya sürülen Samsung Galaxy S20 Ultra 5G’de kullanılan ile aynı.

Konu ile alakalı Samsung Electronics bellek satış ve pazaralama başkanı Cheol Choi şunları söylüyor:

“Samsung, tüketicilerin mobil cihazları aracılığıyla inanılmaz deneyimler yaşamalarına olanak tanıyan bellek teknolojilerini en ileri seviyeye taşımaya kendini adamıştır. Global cihaz üreticileri için yeni, en üst düzey mobil çözümümüzle bu bağlılığa sadık kaldığımız için heyecanlıyız.

Samsung, bu yıl yeni nesil proses teknolojimize dayanan yeni bir ürün yelpazesi sunarak, küresel müşterilerin gelecekteki bellek taleplerini tam olarak karşılayabilecek.”

Samsung’un 16GB LPDDR5 mobil DRAM paketi sekiz adet 12 gigabit (GB) çip ve dört adet 8 GB çipten oluşuyor. Bu, birçok üst düzey dizüstü bilgisayarda ve hatta giriş seviyesi oyun bilgisayarlarında bulunan DRAM miktarının iki katı “premium” akıllı telefon performansı verecektir.

Bahsi geçen yeni RAM, saniyede 5.5GB veri aktarım hızına sahip, bu da bugün piyasadaki çoğu amiral gemisi ve orta segment telefonda bulacağınız LDDR4X RAM’e kıyasla en önemli avantajlardan bir tanesi. Samsung ayrıca yeni yongalarla güç verimliliğinde %20 artış talep etti.

Önümüzdeki aylarda bu yeni RAM çiplerini üretim arttıkça daha da premium ve amiral gemisi akıllı telefonlarda görmeyi bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler