Cumartesi, Nisan 27, 2024

Samsung’un Akıllı Yüzüğü Galaxy Ring’in Bazı Özellikleri Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz ay tanıtılan Samsung Galaxy S24 serisi yapay zeka özellikleriyle çok ses getirmişti. Samsung, yeni amiral gemisi telefonlarının tanıtımının sonunda kısaca yeni akıllı yüzüğünü de göstermişti.

Samsung’un dijital sağlık ekibinin yöneticisi Hon Pak, şu anda Barselona’da devam eden 2024 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2024) işbu akıllı yüzük hakkında bazı bilgileri basınla paylaştı.

Samsung Galaxy Ring, Akıllı Bilekliklerle Benzer Özellikleri Bünyesinde BarındırıyorSamsung Galaxy Rings jpg

Hon Pak, sensörlerle donatılmış bu yüzüğün kalp atış hızı, solunum hızı, uyku sırasında yapılan hareket miktarı ve kişinin yatakta uykuya dalması için geçen süre hakkında ölçümler verebileceğini aktardı. Bunlarla birlikte Samsung Galaxy Ring, kullanıcısının uyku kalitesinin sonucuna göre güne hazır olma durumunu puan yardımıyla gösterecek. Canlılık puanı olarak adlandırılan bu sağlık özelliği, Samsung’un diğer giyilebilir cihazlarında olduğu gibi Samsung Healt uygulamasından takip edilebilecek. Bu sağlık verilerini AI destekli dijital koç inceleyerek kullanıcısına tavsiyelerde de bulunacak.

Samsung Galaxy Ring’in kullanım alanları sağlık ölçümleri ile kısıtlı kalmayacak. Akıllı yüzükte bulunan NFC çipi sayesinde temassız ödemeler yapılabilecek. Temassız ödemelerin yanı sıra Samsung’un akıllı kapı kilitlerinin de şifresiz bir şekilde çalıştırılabilmesi mümkün olacak.

Samsung, akıllı saat ve bileklik takmaktan hoşlanmayan kullanıcılar için Samsung Galaxy Ring’in harika bir alternatif olacağını düşünüyor. Üzerinde hala bazı geliştirmeler yapılan Galaxy Ring’in fiyatı şu anda belirsiz olmakla birlikte, içinde bulunduğumuz 2024 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler