Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung’un İnsansı Robotları: Project NEON

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2020 fuarı tüm hızıyla devam ederken, Samsung Project NEON ismini verdiği insansı robotlarını tanıttı. Güney Koreli teknoloji devi, dış görünüşü insana çok benzeyen ve duygusal tepkiler verebilen robotlar geliştirdi. Samsung’un desteğiyle STAR Labs‘te geliştirilen bu robotlar için sanal insan benzetmesi yapılıyor.

Samsung insnsı robotları

Samsung Project NEON CES 2020 Fuarında

Teknoloji severlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği CES 2020 fuarında Samsung‘un desteklediği ve STAR Labs firmasının geliştirdiği bu insansı robotlar büyük bir beğeni topladı. R3 olarak isimlendirilen bu robotlar, (Reality (gerçeklik), Realtime (gerçek zamanlı) ve Responsive (duyarlı – uyumlu)) bu 3 kriter göz önünde bulundurularak geliştirildi.

Tanıtımda yapılan açıklamada, Project NEON projesinde geliştirilen robotlarların gelecekte, temsilci, danışman, sağlık çalışanı ve resepsiyonist gibi meslek dallarında kullanılabileceği belirtildi. Robotların kendi aralarında arkadaşlık kurabilme yeteğine sahip olması da yakın gelecekte toplum içinde robotların insanlarla birlikte yaşayacağına işaret olabilir.

Siri, Google Asistan gibi bir yardımcı uygulamalardan daha üstün olan Project NEON, sadece basit konuşmalar yapmayacak bir çok dili aynı anda konuşabilecek ve bunun üzerine sunumlar hazırlama becerisine sahip olacak. İnsanların hareketlerini birebir aynı yapacak olan bu üstün robotlar, asla tekrara düşmeyecek. Yani her robot farklı bir insan gibi olacak.

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler