Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung’un Orta Düzey Modelleri A6 ve A6 Plus’ın Özellikleri Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un yeni orta seviye modelleri olan A6 ve A6+‘ın özellikleri ortaya çıktı. Gelin tasarımı ile dikkat çeken A6’nın özelliklerine göz atalım.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberle A6 ve A6+ modellerinin görsellerini sizlerle paylaşmıştık. Sızdırılan görsellerden sonra şimdide özellikleri ortaya çıkan A6 ve A6+ cihazları oldukça ilgi çekecek gibi duruyor.

Samsung’un SM-A600 kodlu yeni modeli A6 ve A6+ cihazları piyasaya çıkmak için hazırlanıyor. Bu süreçte her cihaz gibi özellikleri ve görüntüleride sızdırıldı. Gelin TENAA tarafındanda onaylanan A6 ve A6+ modellerinin özelliklerine hep birlikte göz atalım.

samsung a6 1

Samsung Galaxy A6’nın Özellikleri!

Öncelikle hepimizin merak ettiği konudan, yani performanstan söz etmekte fayda var. Samsung, yeni modeli A6 için Exynos 7870 yonga setini tercih etmiş. Grafik kısmında ise Mali T830 grafik işlemcisi tercih edilmiş. Bu özelliklerin üst düzey olmadığını görebiliyoruz. Keza cihazın fiyatıda özellikleriyle bağıntılı olacaktır.

Ram kısmında 2 farklı versiyon seçeneği sunacak olan A6; 32 GB’lık modeli için 3 GB Ram sunarken, 64 GB’lık modelinde ise 4 GB Ram bellek sunacak. Yine depolama alanınızı genişletmeniz için microSD Kart desteğide sunuluyor.

samsung a6 3

Cihazın ön kısmına 5.6 inçlik 1480 x 720 HD+ Super AMOLED çözünürlüğünde bir ekran konuşlandıran Samsung, ön kamerasınıda performanslı tutmuş. Keza ön kısımda bulunan kamera 16 megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.9 diyafram aralığı sunuyor.

Hazır kameradan konu açılmışken arka kamerayada değinmemek olmaz. Arka kamerası ise yine 16 megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.7 diyafram aralığına sahip. Elektrik kısmında ise gücünü 3.000 mAh’lik bataryasından alıyor. Gelin şimdi A6’nın abisi niteliğindeki A6+ modelinin özelliklerine göz atalım.

samsung a6 4

Samsung Galaxy A6+’ın Özellikleri

Yine performans kısmından başlamak gerekirse A6+ modeli A6’dan burda epey ayrılıyor. Samsung A6+ modeli için Snapdragon 450 yonga setini kullanmayı tercih etmiş. Grafik kısmında ise Adreno 506 grafik işlemcisi cihazın içerisinde konuşlanıyor.

4 GB Ram bellek ile beraber gelen cihaz, 64 GB dahili depolamaya sahip. Yine microSD kart desteğide bulunuyor. Ön kısmında A6’dan daha yüksek çözünürlüklü bir kamera kullanan A6+, arka kısmında çift kamera barındırıyor.

Ekran kısmına bakacak olursak S9’u andıran bir ekran kullanan A6+, 6 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor. 1080 x 2220 FHD+ çözünürlüğündeki Super AMOLED ekranı ile kullanıcıların ilgisini üzerine çeken A6+, son derece gösterişli duruyor.

samsung a6 2

Ön kısımdaki kamera f/1.9 diyafram aralığına sahip ve 24 megapiksel çözünürlüğünde. Arka kısımdaki kameraların ilki 16 megapiksel çözünürlük sunarken ikincisi hakkında net bir bilgi yer almıyor. Ancak birinci kameranın f/1.7, ikinci kameranın ise f/1.9 diyafram aralığına sahip olacağı kesin.

A6’dan farklı olarak 3.500 mAh‘lik bataryası bulunan A6+; parmak izi sensörü, çift SIM ve işletim sistemi konularında A6 ile aynı özellikleri sunuyor. Yine her iki cihazda da Android 8.0 Oreo işletim sistemi yer alacak.

Bu yazımızda sizlere Samsung’un orta seviye cihazları A6 ve A6+ hakkında bildiklerimizi aktardık. Sizce yeni cihazlar nasıl olacak? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler