Cumartesi, Temmuz 27, 2024

SAP2000 Sistem Gereksinimleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnşaat ve Mühendislik alanında global anlamda en çok kullanılan programlardan bir tanesi olan SAP2000 veri analizleri ve hesaplamalarda lider bir programdır.  Bu yazımızda sizlere SAP2000’i kullamak için bilgisayarınızın teknik özelliklerinin nasıl olması gerektiği ve pc toplamada kullanacağınız parçaların nasıl olması gerektiği hakkında bilgilendirme yapacağız.

SAP2000 Nedir

sap2000 sistem gereksinimleri 2023

Yapısal sistemin analizi ve tasarımı için ideal, genel amaçlı bir inşaat mühendisliği yazılımıdır. 2B’den 3B’ye, basit geometriden karmaşık  değişen temel ve gelişmiş sistemler, mühendislik sürecini basitleştiren ve kolaylaştıran pratik ve sezgisel bir nesne tabanlı modelleme ortamı kullanılarak modellenebilir, analiz edilebilir, tasarlanabilir ve optimize edilebilir.

SAP2000 Sistem Gereksinimleri

İşlemci
Minimum: Intel Pentium 4 veya AMD Athlon 64.
Önerilen: Zen 4 mimarisine sahip 13. nesil Intel Core i5/i7/i9, veya AMD Ryzen 5/7/9 veya daha iyi masaüstü CPU.
64 bit CPU gereklidir
SAPFire ® Analytical Engine, çok çekirdekli CPU’lardan yararlanabilen çok iş parçacıklı çözücüler ve algoritmalar içerir. Tasarım algoritmaları  birden çok çekirdeği kullanabilir.

İşletim sistemi
Microsoft® Windows 10 veya 11 (64 bit )

Video kartı
Minimum: Standart (GDI+) grafik modu için 1024 x 768 çözünürlüğü ve 16 bit rengi destekler
Önerilen: DirectX grafik modu için NVIDIA GPU veya 512 Mb veya daha büyük  sahip ayrı ekran kartı. Kart DirectX 11 Uyumlu olmalıdır.
DirectX grafik modu, bir GPU ve özel grafik RAM’i tarafından sağlanan donanım hızlandırmasını tam olarak kullanır.
Kenar yumuşatma ve çizgi kalınlığı açısından daha iyi grafik kalitesi için, cihazın raster çizim yetenekleri eski derinlik sapmasını desteklemelidir.

Ram
Minimum: 8 GB RAM

Disk alanı
Yazılımı yüklemek için 6 GB.
Modellerin boyutuna bağlı olarak, model dosyalarını ve analiz sonuçlarını çalıştırmak ve depolamak için ek alan gerekecektir.
Önerilen: 500 GB veya daha büyük PCIe Katı Hal Sürücüsü (SSD). Harici ve ağ sürücüleri önerilmiyor.

Sistem gereksinimleri üretici tarafından web sitesinde önerilen parçalardır. SAP2000 temelde diğer analiz programları gibi işlemci hızına göre analiz süresini uzatıp veya alçaltmaktadır.

2023 Yılının En Güçlü İşlemcisi 

Etabs çalıştıracak bilgisayarda en dikkat etmeniz gereken konu olan işlemci kısmında bir çok seçenek çıkmaktadır. Performans konusunda gerek İntel gerekse AMD tabanlı ürünler kullanıcıların kafasını karıştırmaktadır.

İntel İşlemciler
13. Nesil Intel Core  i9-13900K şuan İntelin piyasaya çıkarmış olduğu en güçlü işlemcisi bütçeniz durumuna göre tercih edilebilir. İşlemci hızı maksimum 5.80 GHz

13. Nesil Intel i5-13600K yine yeni bir işlemci modelidir. İ9’a göre fiyatı çok daha uygun fakat performansı daha düşüktür.  Etabs Çalıştırmaya uygundur.

Amd İşlemciler

Ryzen 9 7950X3D şuan çıkmış en en güçlü Ryzen işlemcisi konumunda. 5.7 GHz hızına kadar maksimum çıkabiliyor.

Sıralama olarak En güçlü Amd İşlemci sıralaması ;

Screenshot 14

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler