Cuma, Nisan 19, 2024

Sapphire X080 ve X060 Madencilik Kartları Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kripto para madenciliğine olan yönelim, yavaş yavaş ekran kartı üreticilerinin de yeni stratejiler belirlemesine neden oldu. Artık madencilik için özel ekran kartları üretilmeye başlandı. NVIDIA bu konuda biraz daha hızlı olsa da AMD henüz resmi açıklamalar madencilik serilerini duyurmadı. Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir ürün sayfası, Sapphire X080 ve X060 isimli madencilik kartlarını gösterdi.

AMD resmi olarak madencilik kartları için duyuru yapmamış olsa da 3.parti üreticiler bu konuda çoktan çalışmalara başlamış gibi. Sapphire serilerine ait olduğu söylenen madencilik ekran kartları için özellikler de gözükmüş durumda.

Sapphire X080 ve X060 Madencilik Kartları Neler Sunuyor?

Burada önemli olan tabii ki kartların madencilik için özelleştirilmiş olması ve kazı gücünün yükselmesi. Sapphire, iki seri için de bunu yapmış gibi gözüküyor. Ürün sayfalarına bakıldığı zaman iki üründe de ciddi bir çalışma yapıldığını görüyoruz. Ayrı ayrı değerlendirme yaparak şu kartlara bir bakalım.

Sapphire X080 ve X060

Sapphire X060

Bu modelde 1792 akış çekirdeğinin olduğu gözükmekte. Navi 23 XL GPU birimine dayalı olan ekran kartının 8 GB GDDR6 belleğinin olduğu gözüküyor. Bellek hızı olarak ise 14 Gbps gibi bir değerin benimsendiğini görüyoruz. Bu ekran kartında kazım değerleri ise bir hayli ilginç.

Kazım değerleri: 27.8 MH/s varsayılan değer ve 100W tüketim yapıyor. Optimize çalışması sonrasında ise 29.4 MH/s değerine çıkılıyor ve 60W tüketim görüyoruz.

Sapphire X080 ve X060

Sapphire X080

Biraz daha üst seviye bir madencilik kartı olarak düşünüldüğünü gördüğümüz X080 modeli ise, tam kazım odaklı bir kart olmuş. 2304 akış çekirdeğinin olduğunu gördüğümüz kartta Navi 22 GPU birimi yer almakta.

Kaçırmayın: Corsair Vengeance DDR5 5200MHz RAM İncelemesi

Bellek olarak ise 10 GB GDDR6 bellek kullanılmış ve bellek hızı da 16 Gbps olarak belirlenmiş. Üzerinde ekstra bir ekran bağlantısı da bulundurmayan kartın odağı direkt olarak madencilik.

Kazım Değerleri: 38.0 MH/s varsayılan değer ve 165W tüketim yapıyor. 41.6 MH/s optimize edilmiş değer ve 93W tüketim yapıyor.

Sapphire X080 ve X060

Şimdi bu kartların ürün sayfaları gözüktü ama açıkçası Sapphire X080 ve X060 modelleri beni şaşırttı. Sessiz sedasız kartlar ortaya çıkmış oldu. Bakalım bir tanıtım ya da bu alan için özel üretilen seriler adına bir duyuru gelecek mi?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler