Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Slack ve Microsoft, Uzaktan Çalışma Modelini Güçlendirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Slack ile Microsoft işbirliği yapıyor olabilirler.

Slack, Microsoft Teams çağrı özelliklerini sohbet uygulamasına entegre edebilmek için çalışmalar sergiliyor. Entegrasyon, her iki rakip servisin kullanıcılarının birbirlerini aramasına ve iletişim uygulamaları arasındaki önemli bir boşluğu kapatmasına izin verecek. Slack CEO‘su Stewart Butterfield, CNBC’ye verdiği demeçte şunları dile getirdi: “Arama özelliği için Teams entegrasyonları üzerinde çalışmalar sergiliyoruz.”

Slack, çağrı entegrasyonunun nasıl çalışacağına dair bilgiler vermedi, ancak şirket uygulamalarını daha önce Microsoft’un Office 365 uygulamaları ile geçen yıl daha kolay hale getirmişti. Bu entegrasyon, OneDrive belgelerine erişimin yanı sıra Outlook takvimini ve Slack’e posta entegrasyonunu da içermekteydi.

Slack: Microsoft ile herhangi bir işbirliğimiz yok!

Slack, bu uygulamaları Microsoft’un herkese açık API’larını kullanarak ve her iki şirket arasında yakın bir işbirliği olmadan oluşturdu. Bu yeni entegrasyon sayesinde şirketler zaman kaybı olmadan bu zorlu süreçte uygulanmaya başlanan “Uzaktan Çalışma” iş modelinde aralarında diyalog gerçekleştirebilecek.

Ne zaman faaliyete geçecek?

Bu yeni Slack ve Microsoft Teams entegrasyonunun ne zaman kullanılabilir hale geleceği veya iki şirketin iletişim hizmetleri arasında çağrı yapabilmek için ortaklık yapıp yapmadıkları belli değil. Yoğun rekabet göz önüne alındığı zaman, iki firmanın birlikte çalıştığını görmek şaşırtıcı olurdu.

Microsoft beyciğim, Slack’i önemli ticari müşterilere karşı yenmek için yarış içerisinde ve geçtiğimiz sene Slack’in günlük aktif kullanıcılarını bir hayli geçti. Her iki hizmet de yeni koronavirüs pandemisini takiben talepte büyük artışlar gözlemledi. Microsoft Teams kullanımı bu ayın başlarında günlük 44 milyon aktif kullanıcıya yükseldi ve Slack bu hafta 12.5 milyon eş zamanlı kullanıcının yeni rekorunu kırdığını açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler