Perşembe, Nisan 25, 2024

Snapchat’e Müzik Ekleme Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Snapchat, paylaşılan Snap’lere müzik getirme ve TikTok ve Instagram ile daha da fazla rekabet edecek şekilde kendini kurma sözünü iyi yapıyor. Şirket bugün, dünyanın dört bir yanındaki iOS kullanıcılarının fotoğraflarına popüler müzikleri dahil edebileceklerini duyurdu. Bu özelliği Yeni Zelanda ve Avustralya’daki insanlara çoktan getirdi ve Ağustos ayında bu sonbaharda daha fazla bölgeye müzik getireceğini söyledi. Snapchat, Android cihazlarda müzik özelliğinin ne zaman kullanılabileceğinden henüz bahsetmedi.

snapchat logo
Snapchat

Şirket ayrıca bugün, insanların kendi seslerini çıkarmalarına izin vermeyi test edeceğini ve bu özelliğin önümüzdeki aylarda tüm dünyada kullanıma sunulacağını söylüyor. Snap hala TikTok gibi, kullanıcılara danslar veya memler gibi viral müzik içeriğini iten ve bunun yerine büyük yayıncılarla ortaklığına ve kullanıcılar arasındaki daha sıkı sosyal ağlara odaklanan bir beslemeye sahip olmayacak.

Bir kişi seslerle bir çırpıda alırsa, albüm resmini, şarkı adını ve sanatçının adını görüntülemek için yukarı kaydırabilir. Ayrıca Spotify, Apple Music ve SoundCloud gibi diğer akış platformlarında şarkının tamamını dinlemek için “Bu Şarkıyı Çal” bağlantısına da dokunabilirler.

Müzikler nereden gelecek?

Snap, müzik kataloğunun “sağlam ve seçilmiş” demekten başka ne kadar büyük olduğunu söylemiyor. Ayrıca, lisans anlaşmalarının Warner Music Group, Universal Music Publishing Group, Warner Chappell Music, BMG Music Publishing ve diğerlerinden parçaları kapsadığını da söylüyor.

Genel olarak Snap, platformuna müzik getirmekte geç kaldı. Instagram, 2019’da Hikayeler için müzik çıkartmalarını tanıttı ve Ağustos ayında TikTok’un doğrudan rakibi Reels’ı piyasaya sürdü. Bu arada, TikTok, Snap’in sadık genç ve genç yetişkin kullanıcı tabanıyla ilgi çekmeye devam etti; bu, bu kullanıcıların Snapchat’i kontrol etmek veya yayınlamak yerine TikTok’a sadık kalması durumunda Snap’ın üstünlüğünü kaybedebileceği anlamına geliyor. Snap’ın, ilk başta yalnızca iOS kullanıcıları erişse bile rakiplerine ayak uydurmak ve alakalı kalabilmek için platformuna müzik getirmesi gerekiyordu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler