Perşembe, Mayıs 2, 2024

Snapdragon 8 Gen 2 Serisi Büyük Bir Artıyla Gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi, Qualcomm’un en en büyük girişimlerinden biri oldu. Söz konusu işlemci, şu an hemen hemen tüm amiral gemisi Android akıllı telefonlarını süslüyor. Hatta Galaxy S22 serisi de ülkemizde bu işlemci ile satılacak. Başarılı modelin devam serileri de çoktan geliştirilmeye başlandı. Snapdragon 8 Gen 2 bu yıl gelecek işlemci olacak.

SM8550 kod adıyla karşımıza çıkmaya başlayan işlemcinin teknik donanımı nasıl olur bilgimiz yok ama sızıntılar da gelmeye başladı. Önce kritik bazı teknolojiler için önemli iddialar ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Gen 2 ile AV1 Desteği Gelebilir

Şu an için en önemli iddia yeni mobil işlemcide AV1 codec desteğinin olacağı. Hemen bu codec ile nasıl bir avantaj sağlanacağından söz edelim ve sonra iddialara geri dönelim.

Kaçırmayın: Şok Markete gelen oyuncu ekipmanları 

AV1 codec, bant genişliği ihtiyacını en aza indiren ve diğer codec serilerine göre görüntü kalitesini hatırı sayılır oranda arttıran bir codec. Şu dönemde çok popüler. Zira avantajları nedeniyle Netflix başta olmak üzere birçok dijital yayın platformunun ilgisini çekiyor.

Snapdragon 8 Gen 2

Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilerine de bu desteğin eklenmesi, akıllı telefonların daha yüksek çözünürlükte görüntü sunmasını sağladığı gibi görüntü çözümlemedeki performansı da arttırabilir.

Büyük bir avantaj olarak değerlendirebiliriz ama tabii ki tek başına yetersiz. Gen 2’nin diğer teknik özelliklerini de görmek ve onları da değerlendirmek lazım. İşlemci hakkında bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler