Perşembe, Nisan 25, 2024

Son Dakika: Google Lisans Kararı için Açıklama Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rekabet Kurumu tarafından, haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle Google’a ceza verilmesinin ardından, Google’ın Türkiye’deki iş ortaklarına mektuplar gönderdiğini belirtmiştik.

İddialara göre Google Türkiye’deki iş ortaklarına mektuplar göndermiş ve Android işletim sistemini kullanan cihazlar için lisanslamalara devam etmeyeceğini belirtmişti. 12 Aralık sonrasında satılacak olan Android cihazlarda Google servislerinin bulunmayacağı belirtilmişti. Şimdi ise Google tarafından bu konuda bir açıklama yayınlandı.

Google, iddialar için yeni bir açıklama yayınladı

Yapılan açıklamada Google, Ağustos ayında Rekabet Kurumu kararına göre bir çalışma yaptıklarını belirtiyor. Fakat bu çalışmanın yine uygun bulunmadığı ve Rekabet Kurumu tarafından onay alınamadığı da söyleniyor. Bunun neticesinde yeni Android cihazlar için iş ortaklarıyla anlaşma yapılamayacağının da bilgisi paylaşıldı.

Google

Google Açıklaması şöyle:

“Ağustos ayında Rekabet Kurumu’nun kararı doğrultusunda Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda değişiklikler yapmıştık. Kasım ayında, Rekabet Kurumu bu değişikliklerin uygun olmadığı ve bu anlaşmalarla operasyonlarımızı sürdüremeyeceğimiz yönünde karar verdi.

Türkiye’deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye’de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik.

Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi, halihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir. Google’ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz.”

Açıklama gösteriyor ki mevcut Android cihazlar için destek devam edecek ancak yeni telefonlar için lisans sorunları başlayacak. Şimdilik konunun nasıl çözüme kavuşturulacağı bilinmiyor.

Google ve Rekabet Kurumu arasında yaşananların detaylarını öğrenmek isterseniz, buradan bilgi verdiğimiz yazımıza ulaşabilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

12 YORUMLAR

  1. Hocam yani eski telefonlarımız şuan kullandıklarımız ( android olanlar ) kullanıma açık mı olacak ne olacak yoksa sadece Google uygulamaları mı gidecek ?

  2. Geçmiş olsun diyecek ne var? Hem Google servislerini yüklemenin yolları var, hem de Iphonelar bu sene daha alınabilir şekilde satılıyorken Android telefonların fiyatları belirgin şekilde düşer. Özellikle üst seviye telefon alacaklar için iyi haber bile denilebilir.

  3. Eninde sonunda kendilerine çıkan vergiyi ödeyeceklerdir. Çünkü dünyanın çoğu ülkesinde google bir çok vergi ödemekte türkiye gibi basit gördüğü ülkelerde ayak yapmakta bu konuda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler