Salı, Nisan 23, 2024

Son sürüm Android’li LG V20 İstanbul’da tanıtılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG Türkiye ekibinin yeni amiral gemisi olmaya hazırlanan LG V20 bir kaç gün içerisinde İstanbul’da gerçekleşecek etkinlikte tanıtılacak. Hatırlarsanız cihaz yurtdışında kendisini gösterdiğinde “dünyanın ilk Android 7.0 Nougat” özelliği ile tanımlanmıştı. Şimdi ise LG V20 Türkiye topraklarında.

LG V20’de bizleri neler bekliyor ?

LG yeni akıllı telefonunda çok iddialı olduğunu söyleyebilirim. Zira LG V20 için dünyanın en çok konuşulan akıllı telefonu olacağını belirttiler. Hatta Aralık ayı içerisinde Turkcell ve Türk Telekom bayilerinde satışa çıkacak.

LG V10 modelini hatırlayacak olursak 5.7 inçlik bir ekran ve 3000 mAh değerinde batarya ile piyasaya sunulmuştu. LG V20‘de ise yine 5.7 inç ekran yer alırken, bataryanın 200 amper daha artış göstererek 3200 mAh olduğunu görüyoruz.

lg-v20
“Vulkan destekli grafikler”

LG V20‘yi diğer akıllı telefonlardan ayıran en büyük özellik sağlamış olduğu Vulkan destekli grafikler olacak. Aynı zamanda “Doze” modu sayesinde çok daha uzun ömürlü pil performansı ortaya çıkarken, Direct Reply özelliği sayesinde de akıllı telefon deneyimlerimiz daha da zenginleşiyor.

LG V20’nin yeni özellikleri sayesinde yazılı mesajlara çok hızlı cevap verebilme, hatırlatma arayüzü ve görev güncellemeleri de ön plana çıkıyor. Tanıtım lansmanına biz de katılacağımız için ufak tefek detayları sizlerle paylaşmak istedim. Zira etkinlikte LG V20‘nin ön incelemesini yapıyor olacağız. Türkiye satış fiyatının henüz netleşmediği gibi 2800 TL ve civarlarında olacağını düşünüyorum. Zira şuanda Amazon üzerinde LG V20 800 dolardan açılmış durumda.

lg-v20-kamera
Teknik özellikler

Her akıllı telefonda olduğu için LG V20 için teknik özellikler de tamamı ile belli olmuş durumda. Yukarıda zaten ufaktan çıtlatmıştık, bu başlık altında ise V20 için tüm detayları konuşuyor olacağız. Dilerseniz hızlıca RAM ve depolama değerlerine geçiş yapalım;

4 GB RAM ve 64 GB dahili depolaması bulunan cihaz, dört çekirdekli 2.2 GHz hızında Kyro işlemciye sahip. Grafik tarafında ise Adreno 530 olduğunu görüyoruz. Özellikle depolama tarafına ayrıca değinmek istiyorum. Normalde 64 GB bulunan hafıza istenildiği zaman 2 TB‘a kadar arttırılabiliyor. Fakat akıllı telefonlar için geliştirilen yüksek kapasiteli microSD kartların şuanda çok pahalı olduğunu söylemem lazım.

lg-v20-kasa
2560 x 1440 px QHD çözünürlükte 5.7 inçlik ekranımız Corning Gorilla Glass 4 teknolojisi ile birlikte korunmuş. Aynı zamanda ikinci ekranımız da 2.1 inç ve 1040 x 160 px çözünürlüğe sahip. Batarya tarafında ise 3200 mAh olduğunu tekrardan belirtelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler