Perşembe, Nisan 18, 2024

Motorola’nın yeni Moto Z ve Moto Z Play telefonları Türkiye’de tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo firması geçtiğimiz aylarda Motorola ile anlaştığını ve artık ürünlerin Motorola adında üretileceğini duyurduktan sonra Türkiye’deki ilk tanıtım etkinliğini düzenlediler. Moto Z ve Moto Z Play adında tanıtılan iki cihaz, sunum ve tester ürünler ile kullanıcılara sunuldu.

“Etkinlikte yeni telefonlar ön plandaydı”

Öncelikle her iki cihazın da orta seviyeli kullanıcılara hitap ettiğini belirtmemde fayda var. Ancak Moto Z üst ve orta segment arası gidip geliyor. Teknik özellikleri yazımızın en sonunda karşılaştırmalı olarak göreceksiniz. Şimdi dilerseniz etkinlikte nelerin duyurulduğundan bahsedelim.

Biz de PC Hocası olarak bugün İstanbul Zorlu Center’da gerçekleşen lansmana katıldık. Açıkçası iki yeni akıllı telefon bekliyorduk. Fakat yanında tanıtılacak ürünler hakkında en ufak bir sızdırma olmadığı için ön fikir sahibi olamamıştık. Etkinlikte ise toplamda yedi adet ürün tanıtıldı.

lenovo-motorola-moto-z-lansman-002
Ürünlerin listesi şu şekilde;

❱ Motorola Moto Z

❱ Motorola Moto Z Play

❱ Insta-Share Projektör

❱ Hasselblad True Zoom

❱ JBL SoundBoost Hoparlör

❱ Incipio offGRID batarya

lenovo-motorola-moto-z-lansman
Motorla Z ve Moto Z Play neler sunuyor ?

Moto Z

Moto Z ve Moto Z Play modellerini iki farklı segmentte ele almamız daha doğru olacak. O yüzden ilk önce Moto Z ile başlayalım; cihaz metal kasa ile birlikte geldiği gibi, 5.2 mm kalınlığı ile dikkat çekti. Cihazın hemen arka paneline baktığımızda kamera çıkıntısının fazla olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda 3.5 mm kulaklık girişi kaldırıldığı gibi, USB Type-C bağlantısından aktarım sağlanıyor.

Ekran 5.5 inçlik ideal büyüklüğe sahip. Bu ekranda ise 2560 x 1440 px çözünürlük sunuluyor. Şahsen Moto Z‘yi ilk elime aldığımda başarılı buldum ve tek el kullanımı için ideal diyebilirim. Performans tarafında ise Snapdragon 821 beklerken, 820 ile karşılaşmak biraz üzdü. 4 GB LPDDR4 RAM ve 2600 mAh batarya ile birlikte geliyor. Batarya 30 saatlik kullanım sunsa da, oyun ve internet kullanımlarında yarım günü zor edeceğini düşünüyorum.

Bir de TurboPower adını verdikleri hızlı şarj özelliği ile gelen Moto Z, bu sayede yarım saatin altında fulleme imkanı sunuyor. Ancak Google bu şarj türleri hakkında geçtiğimiz hafta bir serzenişte bulunmuştu. O yüzden ilerleyen zamanlarda hızlı şarj teknolojilerinde değişmeler bekliyorum.

Kamera tarafında ise 13 megapiksellik f/1.8 diyafram aralığı bulunan arka ve 5 megapiksellik ön kamerası ile birlikte geliyor. Kameranın 4K kayıt özelliğinin bulunması büyük bir avantaj olduğu gibi, LED flaş desteğinin olması da büyük artı. Son olarak Motorola Moto Z‘nin Türkiye satış fiyatının 2499 TL olduğunu belirtelim.

motorola-moto-z-play-002
Moto Z Play

Bu arkadaşımız ise orta segmentli kullanıcılar için duyurulduğu gibi, 1999 TL satış fiyatı ile dikkat çekiyor. 5.5 inçlik Full HD ekranı ile gelen Moto Z Play, 8 çekirdekli Cortex-A53 işlemcisinden gücünü alıyor. Yonga seti olarak Snapdragon 625 tercih edilmiş. 3 GB RAM ve 32 GB’lık dahili depolamasının da altını çizelim.

Modüler yapısı ile duyurulan Motorola Moto Z Play, arka panelinde 13 megapiksellik lazer odaklamaya sahip kamera barındırırken, ön tarafta da yine 5 megapiksellik kamerası ile geliyor. Batarya tarafında ise çeliştiğini düşündüğümüz bu iki cihaz gerçekten şaşırttı. Moto Z Play modelinde 3510 mAh batarya varken, neden Moto Z’ye 2600 mAh koyarsınız onu da anlamış değiliz.

Bu cihazın gün içerisindeki kullanım süresi ise 50 saat olarak belirlenmiş. Yine TurboPower adı verilen hızlı şarj teknolojisinden faydalanabiliyorsunuz. 15 dakikada 9 saat götürebilecek teknoloji, acil durumlarda kurtarıcı olabilir. Önümüzdeki haftalarda çeşitli e-ticaret sitelerinde ve teknoloji mağazalarında satışa çıkacak olan bu iki yeni güzeli biz de incelemek için sabırsızlanıyoruz. Bakalım Lenovo planladığı performansı Motorola ile yakalayacak mı ?

motorola-moto-z-play
“Gelelim diğer tanıtılan modüler yapılara”

Etkinlikte akıllı telefonlar tabii ki ön plandaydı. Ancak Lenovo bir de JBL firmasının adı ile SounBoost hoparlör geliştirmiş. Gerçekten müthiş bir ses kalitesi olduğunu itiraf etmem lazım. Zaten kendim de JBL kulaklık kullandığım için kalitesini önceden tahmin etmiştim.

Onun dışında InstaShare adı verilen 70 inç boyuta sahip bir projeksiyon modülü üretilmiş. Aynı zamanda Incipio adı verilen harici batarya modülü de yine etkinlikte sürpriz olarak karşımıza çıktı. Bu modül sayesinde 22 saate kadar ekstra telefonu kullanabilme imkanına sahip oluyorsunuz. Son olarak Hasselblad True Zoom adı verilen kamera aparatının da tanıtıldığını belirtelim. Fiyatlar ise şu şekilde;

❱ JBL SoundBoost Hoparlör: 399 TL

❱ Insta-Share Projektör: 899 TL

❱ Hasselblad True Zoom kamera aparatı: 799 TL

❱ Incipio offGRID ek batarya modülü: 299 TL

❱ Aksesuar kapakları: 49 TL

❱ Motorola Moto Z: 2499 TL

❱ Motorola Moto Z Play: 1999 TL

Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler