Çarşamba, Nisan 24, 2024

Sony: PlayStation 5, PS4’e Göre 100 Kat Daha Hızlı Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, gelecek PlayStation 5 isimli yeni nesil oyun konsollarının, sistemin özel SSD kullanması nedeni ile PlayStation 4 modelinden 100 kat daha hızlı olduğunu söyledi. Konsol üreticisinin düzenlediği bir şirket stratejisi toplantısında “PlayStation 5 oyunlarının ilgi çekici bir serisini” ortaya çıkaracaklarını açıklayan şirket, aynı zamanda selefine kıyasla sistemin hızından bahsetti.

Şirket, düzenlediği strateji toplantısında LadBible tarafından hazırlanmış şu metni okudu;

“Oyunlara daldırma hissini daha da artırmak için sadece çözünürlüğü değil, oyunların hızını da artırmayı umuyoruz”

“Örneğin, özel tasarlanmış yüksek hızlı bir SSD ile, PlayStation 4 sürümünde yaklaşık 100 kat daha hızlı oyun veri işleme hızları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Oyun yükleme süreleri çok daha kısa olmalı ve oyuncular neredeyse anında inanılmaz oyun dünyalarında ilerleyebilmelidir.”

PlayStation 5’in kabarık SSD hızları Sony tarafından defalarca sızdırılmış idi. Aslında, hızlı bir Katı Hal Depolaması, şirketin bir Spider-Man PlayStation 4 karşılaştırma gösterisinde ortaya koyduğu ilk kanıttı.

Epic Games, PlayStation 5’in SSD’sinin, gerçek zamanlı Unreal Engine 5 gösterisiyle şu anda geliştirilebilecek en hızlı yöntem olduğunu da belirtti. Buna rağmen, Epic, Unreal Engine 5 oyununun hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X’de harika bir performasn sunacağını iddia ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler