Perşembe, Mart 28, 2024

Sony PlayStation VR2 Tasarımı Gösterildi! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Metaverse dünyası ortaya çıktı çıkalı, sanal gerçeklik biraz daha önem kazanmaya başladı. Açıkçası sanal gerçeklik başlıklarının satışları da çok ciddi bir seviyede yükseldi. Haliyle bu alanda daha fazla ürün görmeye başladık. Sony’de bu alanda ürün sunan ilk markalardan biri olarak, yine ağırlığını koydu ve Sony PlayStation VR2 serisi için tasarım detaylarını paylaştı.

Aslında PS VR serisinin devamı niteliğinde olacak olan cihazın teknik özelliklerini daha önce gördük. Ama nihai tasarım bir türlü gösterilmemişti. İşte merakla beklediğimiz setin tüm tasarımı gösterilmiş oldu. Ayrıca set için de yeni bilgiler verildi.

Sony PlayStation VR2 Tasarımı Nasıl?

Açık konuşmak lazım. PS VR modelinin tasarımı başarılıydı. Görünen o ki Sony çok riske girmemiş. Yeni modelde de aynı tasarım dilini devam ettirmiş. PS5 modelinde kullanılan beyaz ve siyah renkleri kullanılmış ve tasarım tabii ki biraz daha revize edilmiş. Özellikle ön kısımda daha yassı ve biraz daha modern duran bir yapı var. Bu kısımda beyaz renk tercihi yapılmış.

Kaçırmayın: Poco akıllı saati sertifikada gözüktü 

Yeni cihaz birinci nesle göre çok daha hafif bir cihaz tasarlanmış. Böylece uzun süre takıldığında da başlık rahatsız edici olmayacak deniyor.

Sony PlayStation VR2

Kafa bandı kısmında biraz daha iyileştirme yapılmış. Daha kibar ve modern bir görüntü yakalanmış. Yeni bir lens ayarlama butonu kullanıldığını da ekleyelim.

Tasarımın diğer bir artısı ise yeni havalandırma sistemi olmuş. Dediğimiz gibi biraz uzun kullanımlara yönelik revizeler yapılmış gibi. Havalandırmanın iyileştirilmesi, daha hafif bir kasanın kullanılması gibi yenilikler bunu işaret ediyor.

Sony PlayStation VR2

Setin teknik özellikleri konusunda öne çıkan kısımlar neler derseniz;

  • Gelişmiş göz ileme desteği
  • 4K HDR desteği. 90-120 Hz kare hızları
  • Dokunsal geri bildirim desteği
  • USB-C kablo ile doğrudan PS5’e bağlanma
  • 4 adet ön kamera sensör.
  • 110 dereceye kadar görüş açısı gibi kısımlardan söz edebiliriz.

Sony PlayStation VR2

Şimdilik Sony PlayStation VR2 fiyatı, çıkış tarihi, kullanımı konusunda detaylar gibi kısımlarda ek bilgiler yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler