Perşembe, Mart 28, 2024

Sony, PS3 ve PS Vita Kararından Geri Döndü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, geçen haftalarda PS3 ve PS Vita kullanıcıları için tepki çeken bir karar açıklamıştı. Marka yeni konsollara odaklanmak istediklerini söyleyerek, eski serileri resmen bırakacağını belirtmişti.

Önce iki serinin de satışlarının tamamen durdurulmasının söz konusu olduğu belirtildi ve hemen sonrasında bu iki cihaz serisi için PS Store tamamen kapalı olacak, online oyun satışı olmayacak dendi.

PS3 ve PS Vita için PS Store desteği devam edecek

Bu açıklamanın yapılmasının ardından Sony, büyük bir tepki çekti. Tamam yıl bazında cihazlar artık çok eski cihazlar ama kullanıcıları hala var. Bu kullanıcılardan gelen tepkiler sonrasında ise Sony CEO’su bir kez daha topu eline aldı.

Bu kadar tepki beklemediklerini ve aslında bu tepkiden de mutlu olduklarını belirten CEO Jim Ryan, karardan geri döndüklerini resmen duyurmuş oldu.

PS3 ve PS Vita

Normalde 2 Temmuz 2021 tarihinden sonra PS Store bu cihazlar için kapanacaktı ama artık öyle bir durum yok.

Elinde sonunda destek kapanacak ama bu ne zaman olacak bunu bilen de yok. Muhtemelen bu sene eski konsol sahipleri oyun keyfine duraksız devam edebilecek. Sonrası şu an için belirsiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler