Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sony, Yeni Bir PlayStation El Konsolunu Hazırlamaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun dünyasında yeni bir popülarite oluşmaya başladı. Yavaş yavaş oyuncuların yanında taşıyabileceği el konsolları piyasaya sunuluyor. Her ne kadar bu alanda Steam Deck başı çekiyor olsa da yakın zaman önce ASUS tarafından da bir el konsolu duyurulmuştu. Şimdi de Sony’nin bu konuda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Mevcutta zaten PS Vita gibi cihazlar var ama bu kez markanın farklı bir amacı var gibi.

PlayStation Q Lite İsimli Yeni Bir El Konsolu Geliyor

Sony tarafından geliştirilmekte olan yeni el konsolu için durum biraz daha farklı. Bu kez tamamen bağımsız bir cihaz değil de PS5 DualSense kontrolcüsüne benzer bir cihaz gündemde. Yani aslında odak el konsolunu bir kontrol cihazı olarak kullanmak üzerine.

PS Remote Play uyumlu olarak çalışacağı söylenen bu yeni cihazda, 8 inçlik bir LCD ekran kullanılacak. Ekranın çözünürlük değeri Full HD olarak belirlenirken, tazeleme hızının ise 60Hz olduğunu göreceğiz.

Yeni el konsolu ya da kontrolcü, PS5 oyun konsollarında oynadığınız oyunun ekrana yansıtılmasını sağlayacak. Diyelim ki oyunu oynarken oda değiştirmek istiyorsunuz. Bu durumda oyunu PlayStation Q Lite kontrolcüsüne aktarıp, oyununuza buradan devam edebileceksiniz.

PlayStation Q Lite

Kontrolcü üzerinde 3.5 mm kulaklık jak girişi, hoparlör ve ses tuşları da yer alacak. Bu sayede oyun keyfini bir nevi yanınızda taşımış olacaksınız.

PlayStation Q Lite kontrolcüsünün tüm bu özelliklerle ne zaman çıkış yapacağı ise net değil. Kontrolcü için geliştirme aşamasının devam ettiği bilgisi var. Ama ne zaman çıkış yapacağına ilişkin kesin bir bilgi söz konusu değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler