Cuma, Mart 29, 2024

Sony’nin Snapdragon 710’lu Telefonu Xperia 4 Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresinde amiral gemisi ve orta seviye 3 adet telefon tanıtmıştı. Bunlarla yetinmeyen Sony, yakın zamanda Xperia 4 model isimli orta segemente hitap etecek telefon çıkaracak.

Sony Xperia 4 Telefonun Teknik Özellikleri

Sony Xperia 4 telefonda 5.7 inç boyutunda 2250 x 1080 çözünürlüğe sahip ekranla gelecek. Bu ekran bu sene tanıtılan Xperia telefonlarda olduğu gibi 21:9 formatında olacak. Diğer telefon üreticileri 19:9 formatını tercih ederken Sony telefonlarında sinema formatında 21:9 ekranı tercih ediyor.

Cihazda Qualcomm tarafından üretilen 8 çekirdekli Snapdragon 710 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setinin içerisinde Adreno 616 grafik birimi bulunuyor. Ayrıca cihazda yapay zeka desteği de bulunuyor.

Sonynin Snapdragon 710lu Telefonu Xperia 4 Ortaya Çıktı 2 PCH

Cihazın içersinde 4 GB bellek ve 64 GB depolama alanı bulunuyor. Sony cihazlarının yazılım optimizasyonu diğer telefonlara göre daha iyi olduğu için 4 GB bellek bu cihaz için gayet yeterli.

2800 mAh batarya ile gelecek olan telefonda Type-C portu bulunacak. Cihazda bulunan Snapdragon 710 yonga seti Qualcomm Quick Charge 4 hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Cihazın bu teknolojiyi destekleyip desteklemediği ise henüz bilinmiyor. Birçok kişi için 2800 mAh batarya değeri az gelebilir ama Sony yazılım optimizasyonu sayesinde pili daha verimli kullandığı için iyi bir şarj süresi elde etmesi bekleniyor. Yine de daha yüksek değerde batarya olması kullanıcılar için daha iyi olacaktır.

Arka tarafında çift kamera bulunacak olan Xperia 4, gümüş, siyah, mor ve kırmızı renk seçenekleri ile birlikte satışa sunulacak. Xperia 4 Telefonun fiyatı vergisiz fiyatı ₺1900 olan Xperia 10’dan daha ucuz olması bekleniyor.

Peki ya siz Sony Xperia 4 Telefonun özelliklerini beğendiniz mi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler