Perşembe, Nisan 18, 2024

Sosyal Medya Hayatımızı Ne Yönde Nasıl Etkiliyor ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın neresinde olursak olalım sosyal medya çevremizdekilerle her an iletişim kurma imkanını sağlıyor. Ancak hayatta her şeyin olduğu gibi bunun da bir bedeli var. Aslında dışarıdan baktığımızda sosyal medyanın hayatımızı nasıl etkilediğini göremiyoruz. Çoğu zaman hayat kurtarıyor. Burası doğru ancak insanlar arası ilişkiyi nereye götürüyor ?

Sosyal medya bizleri öldürüyor

Kaspersky Lab tarafından Türkiye’yi kapsayacak şekilde yapılan yeni bir araştırma, insanların üçte birinin sevdikleriyle daha az yüz yüze iletişim kurduğunu ve ebeveynlerin %17’sinin sosyal medyada uygunsuz durumlarda görülmeleri sebebiyle çocuklarıyla olan ilişkilerinin zarar gördüğünü itiraf ettiklerini söylüyor.

Sosyal medya kullanıcılarının çoğu daha çok beğeni almak uğruna kendilerinin veya başka kişilerin alkollü , müstehcen ve benzeri uygunsuz fotoğraflarını paylaşma eğiliminde bulunuyor. Ama bu durum insanların gerçek hayattaki ilişkilerine zarar verebileceğinin açık bir kanıtı. Normalde ebeveynlerden çocuklarının internet ortamındaki davranışlarını onaylamamalarını bekleyecek iken, çoğu zaman bu durumun tam tersiyle karşılaşabiliyoruz.

sosyal medya ve cocuklar

Ebeveynlerin beşte birinden fazlası, çocuklarının kendilerini sosyal medyada uygunsuz sayılabilecek durumlarda görmesi üzerine, onlarla olan ilişkilerinin kötüleştiğini itiraf ediyor. Buna karşılık, anne-babaların sadece %12’si çocuklarının sosyal medyadaki davranışlarından rahatsız olduklarını söylüyor. Buna ek olarak, insanların %14’ü sosyal medyada uygunsuz bir durumda görüldükleri için eşleri veya sevgilileriyle olan ilişkilerinin zarar gördüğünü belirtiyor.

sosyal medya bagimliligi

Peki sosyal medyayı sadece bu amaçlar için mi kullanıyoruz ? Tabii ki hayır. Anılarımızı saklamak amacıyla çeşitli sosyal hesapları kullanıyoruz. Kaspersky Lab, sosyal medya yolculukları ne kadar uzun olursa olsun, insanların anılarını güvenle saklayabilmelerine yardımcı olmak amacıyla, yeni bir uygulama geliştiriyor.

FFForget, sosyal ağ hesaplarından anıların tümünü yedekleyerek onları güvenli, şifrelenmiş bir bellekte tutabilmeyi sağlayacak. Böylece tüm sosyal medya hesaplarınızdaki anılarınız tek bir ortamda güven içinde kalacak. Kankalar uzun lafın kısası, sosyal medya insanlar arası ilişkiyi etkiliyor. Ancak bunun ölçüsü insanın kendisine bağlı. Gerektiği yerde yeterince kullanımda hem internet ortamında hem kişisel yaşamınızdaki ilişkilerinizi düzgün tutabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler