Perşembe, Nisan 18, 2024

Spotify ve Müzik Yapımcısı Arasındaki Telif Davası Nihayet Çözüldü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

En popüler müzik yayın uygulaması olan Spotify’a müzik yapımcıları çoğu kez dava açmıştı. Bu davalardan sonuncusunda ise Spotify’a 1.6 Milyar Dolarlık dava açılmıştı. Nihayet bu dava sonlandırıldı

Spotify, her şarkıyı teker teker satmak yerine aylık ücret alarak milyarlarca şarkıyı üyelerine sunmasıyla oldukça sevilen bir müzik platformu haline geldi. Çoğu müzik yapımcısı Spotify’ı desteklese de bazı müzik yapımcıları ile anlaşmazlıklar olabiliyordu. Bu anlaşmazlığı aralarında halledemedikleri takdirde dava açarak kimin haklı olacağına hakim karar veriyordu. Çoğu davayı bir şekilde atlatmış olsalar da Wixen Müzik tarafından açılan davanın ücreti 1.6 milyar dolardı. Yani bu davayı Spotify kaybederse Wixen Müzik firmasına 1.6 milyar dolar ödemek zorunda kalacaktı. 

Spotify ve Müzik Yapımcısı Arasındaki Telif Davası Nihayet Çözüldü 2 PCH

Wixen Müzik ve Spotify arasındaki bu dava uzun süre devam etmişti. Nihayet bu dava sonuçlanmadan Spotify ve Wixen Müzik arasında yapılan anlaşma ile açılan dava geri çekildi. Böylece Spotify’ın ceza ödemesine gerek kalmadı. Spotify ve Wixen Müzik arasında ne tür bir anlaşma yapıldığı ve Spotify’ın Wixen Müzik’e kaç para ödediği henüz bilinmiyor. Wixen Müzik yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre her iki firma da kazanmış durumda. Yani iki firmayı da memnun edecek bir anlaşmaya varılmış durumda. 

Sizce bu açılan davalarda Spotify mı yoksa müzik yapım şirketleri mi haklı durumda? Yorumlarda belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler