Cuma, Mart 29, 2024

MediaMarkt İle Teknosa Arasındaki Görüşme Olumsuz Sonuçlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hatırlarsanız uzun zaman önce MediaMarkt‘ın Teknosa‘yı satın alacağına dair bir haber paylaşılmıştı. Haberdeki durum gerçekleşemedi.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan MediaMarkt’ın Teknosa’yı satın alacağına dair haberler hakkında yeni bilgiler mevcut. MediaMarkt ile Teknosa arasındaki görüşmeler uzun zamandır devam ediyor. Teklifi veren MediaMarkt cevabını sonunda aldı.

Yeni gelen bilgiler bu görüşmelerin ilk 19 Ocak‘ta başladığını belirtti. Görüşmeler tam 13 Ekim tarihine kadar devam etti. Bu kadar uzun bir görüşmenin ardından Teknosa’nın cevabı ise olumsuz oldu. Yapılan açıklamada, Teknosa’da stratejik operasyonların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin belirsiz olmasının, hisse değerini etkileyebileceği gerekçesiyle konunun daha önceden kamuya açıklanmadığı belirtildi.

mediamarkt

Reuters’in 29 Ağustos’ta yaptığı bir habere göre de kurda yaşanan oynaklık sonrası MediaMarkt, Teknosa’yı satın alma kararından vazgeçti. Yani ortalık bu kısımda oldukça karışmış durumda.

Anlaşılan o ki Teknosa kendi stratejilerini aktarabilmek için bir süre bekledi. Ancak MediaMarkt kurdaki dalgalanmadan etkilenmiş olacak ki satın alım mevzusu askıda kaldı. Şimdi ise tamamen sonlandığı açıklandı. Umarız durum iki taraf açısından da faydalı olur.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler