Salı, Nisan 23, 2024

SSD Fiyatları 2019 Yılında Ucuzlamaya Devam Edecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemin en gelişmiş ve popüler depolama birimi Solid State Disk yani SSD’ler, tüketici bazında kabul gören güçlü depolama çözümleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu yılın ortasından beri azalan fiyatlara ek olarak SSD fiyatları, 2019 yılında da ucuzlamaya devam edecek.

Trendforce’a bağlı DRAMxChange, SSD depolama birimlerinin ciddi oranda benimsendiğini ve benimsemenin sonucunda fiyatların 2019 yılında %10 düşmesi gerektiğini belirtti. 2018’in son çeyreğinde NAND bellek üreticileri, üretim kapasitelerinin genişlemesini yavaşlatarak arzı sınırladı. Ancak bu durum, piyasada NAND tabanlı SSD’lere olan talebi azaltmadı.

SSD fiyatları ucuzlayacak

Üstelik firmaların elinde bulunan çok sayıda stok, arzın azaldığına yönelik bir ilgi uyandırmazken üreticiler tarafında da fiyatların düşürülmesi bekleniyor. Özellikle büyük firmalar ile sözleşmeli olarak üretilecek olan NAND belleklerin, 2019 yılında %10 oranında bir fiyat indirimi ile gelmesi bekleniyor.

SSD fiyatları bu öngörüdeki gibi düşerse, PC üreticileri en azından önyükleme sürücüleri için ufak çaplı bir SSD depolama ile sistem sunabilirler. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler