Cumartesi, Nisan 27, 2024

Starbucks Japonya’da Dahili NFC Cüzdana Sahip Kalemler Satmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu teknolojiye “Starbucks Touch: The Pen” ismini veriyorlar; Starbucks, Eylül 2019 itibari ile Japonya’da yeni bir donanım ürünü piyasaya sürüyor ve bu bir kalem. Bir kalem veya başka bir şey değil – ana işlevi olan kalem olan yazı yazmamızı sağlayan kalem -, kahve tonunda kahverengi renkte jel mürekkebe sahip ve Starbucks ürünlerini satın almanız konusnda ödeme yapma yeteneğine sahip olan gerçek bir kalem.

“Starbucks Touch: The Pen” adı verilen kalem, dijital cüzdana bağlı bir NFC okuyucu içeriyor. Japonya‘nın her yerinde bulunan ve Starbucks‘ın popüler yerli kart sistemine katkı sağlayan FeliCa teknolojisi ile çalışıyor.

s pen note

Bu ilk inovasyon değil

Bu aslında Japonya’da Starbucks Touch teknoloji topluluğu içerisinde dördüncü ürün, bunlara ek olarak bir telefon kılıfı ve bir şişe bu teknoloji grubuna dahil. En son, Starbucks sadece Temmuz ayında birkaç gün için piyango tarafından kullanılabilir “Hug” adlı küçük bir NFC donanımlı çanta piyasaya sürmüştü.

Satışa Ne Zaman Başlayacak?

Starbucks önümüzdeki Çarşamba günü çevrimiçi internet mağazasında bu teknolojik kalemini satışa koyacak. Kalemi alabileceğiniz üç farklı renk seçeneği var olacak; Siyah, Gümüş ve Beyaz varyantlarında satılacak. Ürünlerin içerisinde 1.000 Japon Yeni hediye olarak tanımlanacak ve kalemi almak isteyen kişiler 4.000 yen ( ~ $47 ) fiyat etiketini ödemesi gerekecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler