Perşembe, Nisan 25, 2024

Steam Artık İlginizi Çekebilecek Oyunlar Önerecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Epic Games Store, bazı küçük çaplı geliştiricilerin Steam üzerinde yayın yapmasına engel oluyor fakat Valve ufak tefek bir takım geliştirmeler yaparak insanlara ilgilendikleri kategorilerde daha fazla bağımsız oyun koyabilecek.

Oyuncular muhtemelen Grand Thef Auto V gibi büyük oyunları nasıl arayacaklarını bilseler dahi, Valve bu büyük oyunların gelişmekte olan daha küçük oyunları önerilenler arasında ezdiğini itiraf ediyor. Bu sebepten ötürü Steam oyun önerilerinde yeni ve az popüler olanların öne çıkarılmasını planlanıyor.

Valve, hataların kısmen bu sorun için sorumlu olduğunu söylüyor:

Önceden, müşteriler ana sayfanın en altındaki öneri akışına veya “Buna Benzer” bölümlerine göz atarak oyun arayacaksa, istediğimiz kadar farklı oyun görmediler. Ayrıca, “Sizin İçin Tavsiye Edilen” in yalnızca en popüler oyunlara karşı çok taraflı hissettiği ve kişiselleştirilmiş hissetmediği konusunda çok fazla geri bildirim aldık. Bu geri bildirime nasıl yanıt vereceğimizi belirlemek istedik, bu yüzden hataları aradık ve bir deneme yapmaya karar verdik.

Steamcurators ce7588 6636081

Tavsiye Beslemesinin “Etiketlere Göre Benzerler” bölümü gibi bazı hatalar bulduk, bu da en çok oy alan oyunların (çok sık değişmeyen bir kategori) oyuncuların gördüğü şeyleri çok fazla kullandığını gösteriyor. Bunu değiştirdik. Ayrıca bazı yerlerde popülerliğin hesaplanmasında zaman çizelgemizin çok dar olduğunu ve bazı oyunlarda öngörülemeyen görünürlükle sonuçlandığını gördük. Böylece bu hesaplamalarda kullandığımız zaman dilimini genişlettik.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler