Çarşamba, Nisan 24, 2024

Hindistan’da Bir Baba, PUBG Oynamayı Bırakmasını İstediği Çocuğu Tarafından Öldürüldü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hindistanlı bir baba, 21 yaşındaki genç oğluna PUBG oynamamasını söyledi bunu duyunca sinirlenen genç babasının öldürdü.

The News Minute tarafından yayınlanan bir raporda, bir üniversite öğrencisi olan ve Güney Karnataka eyaletinde yaşayan gencin, dünyaca popüler PUBG oyununa bağımlı olduğunu söylendi. Gencin babasından para istediğini ve böylece çevrimiçi oyunu oynamaya devam etmek için ek mobil internet paketi alabileceği bildirildi.

Eyalet polislerine göre, baba oğlunun isteğini reddettiğinde, genç sabahın erken saatlerinde babasına başını salladı ve hatta bacaklarından bir tanesini kesti. Daha sonra, diğer aile üyeleri eyalet polisini arayarak cinayeti ihbar etti.

indian police 647 102216104358 0

Babası Polis idi

Davayı inceleyen müfettiş Shivananda Koujalgi, verdiği bir demeçte, babasının oğlunu PUBG oyunundan aylarca çıkarmaya çalıştığını söyledi:

Shankrappa (gencin babası) polis departmanında çalışıyordu. Evladını aylardır PUBG oynamaktan kurtarmaya çalışıyordu. Meslektaşlarına, oğlunun oyuna bağımlı olduğunu söylemişti. Son bir kaç ay boyunca, Raghuveer’e (sanık) oyunu oynamayı bırakmasını önermişti ama çocuk onu dinlememişti. Raghuveer üniversiteye gitmiyordu ve aynı zamanda işsizdi.

PUBG, Hindistan’da sürekli tartışmaların söz konusu oldu. Geçtiğimiz sene, birkaç rapor oyunu sayısız ölüm ile suçladı (bu raporların bazıları sorgulanabilir). Hatta bazı Hindistan eyaletleri, ülkenin sınav dönemi boyunca oyunu yasaklama kararı almıştı ve aynı zamanda yasağı da çıkarması talep edildi. Bunu takiben, oyuncular, oyunu altı saatten uzun bir süre boyunca oynarsa bile uyarılar gözükmeye başlıyordu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler