Pazartesi, Haziran 17, 2024

Steam Deck OLED Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Steam Deck Oled geliyor. Oyun dünyasındaki en büyük firmalardan biri olan Valve, geçtiğimiz senelerde duyuru yapıp Steam Deck‘i duyurmuştu. Bu duyuru ile birlikte de Valve, el konsolları sektörüne de bir adım atmıştı. Şirket, genelde donanım ürünlerine pek sıcak bakmıyordu geçmiş senelerde çıkardıkları Steam Controller ve buna benzer projeler pek tutmayınca bu sektörden çıkmışlardı. Ancak geçtiğimiz senelerde büyük bir adım atarak Steam Deck ile geri döndüler.

steam deck 2

Steam Deck, sadece Valve için büyük bir adım olmadı ayrıca oyun dünyası için de büyük bir adım oldu diyebiliriz. Bunun nedeni ise eskiden el konsolları piyasaya yer alsa da Valve gibi oyun dünyasındaki en üst sıralarda yer alan bir firma böyle bir ürün piyasaya çıkarınca diğer şirketler de Steam Deck‘e benzer konsollar yaptı. Şimdi ise Valve, Steam Deck‘in bazı özelliklerinde gelişime giden modeli olan Steam Deck OLED‘i duyurdu.

Steam Deck OLED, Oyunculara Steam Deck'ten Farklı Olarak Neler Getiriyor ?

Valve, geçtiğimiz gün bir duyuru yaptı. Bu duyurusunda Steam Deck‘in OLED versiyonunu duyurdu. Bu duyuruyla birlikte de Steam Deck için yeni bir versiyonun geleceğini öğrenmiş olduk. Steam Deck OLED ile gelecek özelliklere bakacak olursak, konsol isminden de anlaşılacağı gibi OLED olacak.

steam deck 3

Ekran yenileme hızı 90 Hz olacak, konsolun standart versiyonunda ekran yenileme hızı 60 Hz olarak geliyor. Ayrıca konsol standart olanından farklı olarak sadece 512 GB ve 1 TB depolama seçenekleri ile gelecek.Steam Deck OLED‘in bataryası 50Whr olacak, standart versiyonda bu değer 40 Whr olarak geliyordu. Bu sayede yeni batarya ile konsolun minimum 2 saat olan ekran süresi 3 saate, maksimum 8 saat olan ekran süresi 12 saate çıkacak. Bu yeni versiyonda Wi-Fi 6e yer alacak.

steam deck 4

Steam Deck OLED‘in fiyatına gelecek olursak, 512 GB olan model 549,99$, 1 TB olan model ise 649,99$ satış fiyatı ile piyasaya çıkacak. Bu yeni versiyon Steam Deck ile birlikte eski versiyonun da fiyatı düşecek. İlk versiyon Steam Deck‘in, 256 GB olan modeli 399$, 512 GB modeli ise 449$'a düşecek. Valve, ilk versiyon Steam Deck‘in 64 GB ve 512 GB modellerini aşamalı olarak kaldırdığını stokları bitene kadar da bu modelleri indirimli satacağını söyledi. Steam Deck OLED, 16 Kasım'da piyasaya çıkış yapacak.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler