Pazar, Eylül 8, 2024

Steam Dolar Kuruna Geçti! Fiyatlar Uçtu

Paylaş

Steam dolar kuruna geçiş yaptı. Ay başında yapılan duyuruda da yer aldığı gibi 20 Kasım itibariyle platformda artık para birimi dolar kuru oldu.

Tabii ki dolar kuruna geçiş yapılmasından sonra, oyunların fiyatlarının nasıl değiştiği de merak konusu. Beklendiği gibi oyunlarda fiyatlar biraz arttı. Zira arada ciddi bir kur farkı olduğunu söylemek lazım. Peki yeni fiyatlar nasıl?

Steam Dolar Kuru Kararı Sonrası Oyun Fiyatları Nasıl Değişti?

Bundan sonraki süreçte tüm içeriklerin dolar kuru üzerinden satıldığını göreceğiz. Oyunlar, DLC paketleri ve çok daha fazlası buna dahil. Oyun fiyatlarına gelecek olursak, dolar kuru sonrasında birçok yapımda fiyatların yükseldiğini görüyoruz. Fiyatı yükselen oyunlar için örnekleri hemen aşağı ekleyelim.

  • EA Sports FC 24 – 1.199 TL yerine 70 dolar
  • Cyberpunk 2077 – 799 TL yerine 45 dolar
  • GTA V – 271 TL yerine 15 dolar
  • ETS 2 – 149 TL yerine 10 dolar
  • Elden Ring – 999 TL yerine 40 dolar
  • Forza Horizon 5 – 599 TL yerine 33 dolar
BENZER:  Metro Awakening Duyuruldu! Yeni Metro Oyunu Neler Sunuyor?

Steam Dolar Kuru

Steam dolar kuru kararı sonrasında fiyatı dikkat çeken yapımlar böyle. Tüm fiyatları değerlendirmeye kalksak Steam’in pek bir avantajının kalmadığını da net olarak görebiliriz.

Bakiyeler Dolara Dönüştü

Oyun fiyatları bir yana, kullanıcıların Steam bakiyelerinin de dolara dönüştüğünü belirtelim. Güncel kur üzerinden yani 28,79 dolar TL kuru baz alındı ve kullanıcıların bakiyelerinin de dolar cinsinden değerlerinin yansıtıldığını gördük.

Bundan sonraki süreçte oyun fiyatları daha nasıl değişir bilemiyoruz. Steam’in kararı sonrasında Epic Games gibi platformlar daha avantajlı hale geldi. Ama tabii ki bu durum şu an için geçerli. İleride benzer bir karar alınır mı göreceğiz.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler